Inginerie şi management în operarea terminalelor şi navelor maritime
in cadrul Universitatea Maritimă din Constanţa, din Constanta, Dobrogea
Despre program
Inginerie si Management in Operarea Terminalelor si Navelor Maritime, program de studii de master in domeniul Inginerie Marina si Navigatie, program cu frecventa, in limba romana si cu o durata a studiilor 2 ani.
Pregatirea studentilor in cadrul acestui program urmareste aplicarea creativă a cunoștintelor si metodelor specifice domeniului ingineriei economice, fundamentarea financiară şi economică a soluţiilor de dezvoltare a ofertei din transporturi (infrastructuri, vehicule, tehnologii), elaborarea şi interpretarea documentaţiei tehnice, economice şi manageriale si asigurarea calităţii serviciilor de transport.
Științe Inginerești
Inginerie marină şi navigaţie
Navigaţie şi transport maritim şi fluvial
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Infracțiuni la regimul de navigație maritimă și fluvială
- Operarea navelor specializate
- Concepte avansate de arhitectură navală
- Corespondența comercială
- Organizarea voiajului
- Management și administrarea navei
- Sisteme moderne de navigație
- Managementul informației de navigație
- Navigație și manevra navei în condiții speciale
- Management strategic în porturi
- Servicii portuare specializate
- Managementul sistemelor portuare
- Managementul siguranței și securității în domeniul maritim
- Siguranța cibernetică în domeniul maritim
- Etică și integritate academică
- Practica profesională
- Practică pentru elaborarea lucrării de disertație
- Elaborarea lucrării de disertație
- Susținerea lucrării de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Constanta
- Calitate și certificare în construcțiile sudateFacultatea de Inginerie Mecanică
- Inginerie economică în construcţiiFacultatea de Construcţii
- Navigație și transport maritim și fluvialFacultatea de Navigație și Transport Naval
- Inginerie costierăFacultatea de Construcţii
- Energetică industrialăFacultatea de Inginerie Mecanică
- Instalații și echipamente portuare și marineFacultatea de Inginerie Mecanică
- Offshore oil and gas technology and managementFacultatea de Navigație și Transport Naval
- Electromecanică IFRFacultatea de Inginerie Marină
- Electrotehnică (IFR)Facultatea de Electromecanică Navală
Facultatea de Navigație și Transport Naval
Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval şi-a asumat misiunea de a promova un învăţământ tehnic superior de profil larg, flexibil, interactiv şi continuu, conform cu exigenţele învăţământului european şi mondial, conservând tradiţiile academice naţionale. Misiunea Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval este aceea de a genera şi transfera cunoaştere către societate formând specialiştii de mâine din domeniul transportului maritime şi multimodal şi constituinde-se într-un promoter consecvent al soluţiilor innovative si creative pentru dezvoltarea regional şi europeană a transporturilor. Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval va acorda o nevoie sporită nevoilor de învăţare, de motivare, de consiliere şi de orientare adecvată a studentului şi a conturării traseului academic individual. Totodata facultatea va dezvolta cu continuitate programe de educaţie pe tot parcursul vieţii care vor urmări atragerea unui număr cât mai mare de cursanţi, plasându-se în acest fel în poziţia celui mai important furnizor de formare profesională pentru domeniile de referinţă.
Informatii despre Universitatea Maritimă din Constanţa
Universitatea Maritimă din Constanța este o instituție de învățămînt superior de stat, acreditată, cu o ofertă educațională orientată spre domeniul de marină și navigație coroborat cu domenii conexe cum ar fi inginerie economică, ingineria mediului și ingineria electronică.
Misiunea UMC este:
- să ofere programe de studii performante pe toate ciclurile pregătirii universitare şi postuniversitare, pentru a pregăti specialişti necesari activităţilor de transport maritim si activitatilor conexe acestora și de a derula activităţi de cercetare în domeniile ştiinţifice asociate, cu accent pe recunoaşterea competiţiei ca factor de progres şi pe managementul calităţii ca instrument al perfecţionării continue a procesului de învăţământ şi de cercetare;
- sa promoveze educaţia şi cercetarea în concordanţă cu exigenţele unei societăţi bazate pe cunoaştere prin formarea iniţială, educaţie continuă şi integrare în circuitul valorilor universale;
- sa contribuie la dezvoltarea locală, regională şi naţională prin implicarea membrilor comunităţii academice la nivel social, economic şi cultural.
La nivelul de dezvoltare actual, Universitatea Maritimă din Constanţa se poate considera una din marile universităţi de marină din Europa şi, având în vedere istoria sa scurta de 22 de ani, vom considera în următorii ani dimensionarea sa internaţională şi antreprenorială.