Studii cultural europene
Despre program
Programul de Master Studii culturale europene din domeniul Relaţii Internaţionale şi Studii Europene se desfăşoară în Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, Departamentul pentru Formarea Personalului Didactic şi Ştiinţe Socio-Umane. Are o durată de 2 ani şi este acreditat ARACIS din anul 2011.
Prin pregătirea în domeniul Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, programul Studii culturale europene răspunde interesului major manifestat de absolvenţii din domeniile ştiinţelor sociale şi umaniste, precum şi din învăţământul tehnic superior, faţă de noile provocări economice, sociale, politice şi culturale ale construcţiei europene, în condiţiile integrării României în Uniunea Europeană. Oferta se adresează tuturor absolvenţilor cu studii superioare, dar în special inginerilor, care sunt interesaţi de o pregătire complementară culturală şi socio-politică de actualitate, cu scopul formării unor profesionişti care să acopere domeniul integrării europene şi să fie familiarizaţi cu problemele culturale, sociale, politice din spaţiul european.
Misiunea programului Studii culturale europene este de a forma viitori specialişti care să îşi desfăşoare activitatea profesională în domenii legate de viaţa politică şi culturală europeană, specialişti în analiza şi aprofundarea realităţilor culturale ale celor mai importante regiuni ale Uniunii Europene.
Științe Umaniste
Studii culturale
Studii europene
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti
- Limba şi literatura franceză – Limba şi literatura modernă B (rusă, chineză, turcă)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Istoria artei și filosofia culturiiFacultatea de Istorie
- Masteratul de Lingvistică a Limbii Engleze. Metode şi AplicaţiiFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Studii Culturale Slave: Rusia şi ţările slave din Centrul şi Estul EuropeiFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Limbi moderne aplicate (engleza – franceza/spaniola/ italiana/germana)Facultatea de Litere
- Limba şi literatura germană – Limba şi literatura modernă (engleză)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Studii Hispanice (în limba spaniolă)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Engleză (avansaţi)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Anglo-American Intercultural Studies (limba engleză)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
Departamentul de Formare didactică și științe socio-umane
Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane este o structură organizatorică și funcțională distinctă în cadrul Universității Politehnica din București, abilitată să asigure formarea profesională și perfecționarea continuă pentru cariera didactică la toate specializările integrate universității. Concepția și metodologia specifică pregătirii pentru profesia de cadru didactic la disciplinele tehnologice dăinuie în Universitatea Politehnica din București din anul universitar 1950-1951, prin inființarea Seminarului Pedagogic. Ctitorul și conducătorul acestuia a fost profesorul universitar doctor docent, membru corespondent al Academiei Române, Stanciu Stoian. De atunci și până în prezent funcționează fără întrerupere, cu modificări pe parcurs sub raport normativ, de structură, de conținut și funcționale, în scopul atingerii unor standarde ridicate de performanță și eficiență.
Spiritul academic concretizat în activitatea didactică de valoare, cercetarea știintifică, acumularea de idei și experiențe novatoare pentru pregatirea integrală a profesorilor ingineri n-au încetat nicicând în Universitatea Politehnica din București.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.