Limbi moderne aplicate (engleza – franceza/spaniola/ italiana/germana)

Despre program

Programul de licență Limbi moderne aplicate urmărește formarea de specialiști care să deprindă competențe aprofundate privind cunoașterea sistemului lingvistic și gramatical al limbilor studiate, a tehnicilor de comunicare și a limbajelor de specialitate, precum și utilizarea scrisă și orală a limbilor moderne, la un nivel avansat, în multiple contexte socio-profesionale.

Specializarea este fundamentata în baza conceptelor de interdisciplinaritate,
de plurilingvism și interculturalitate, presupunând studiul limbii române și a două limbi moderne la un nivel aprofundat, prima fiind limba engleză, iar cea de-a doua reprezentând una dintre opțiunile: franceza, italiana, spaniola sau germana. Studenții pot urma și cursuri de limba rusă, în regim facultativ.

Oportunități de carieră
Absolvenții specializării Limbi moderne aplicate pot profesa ca: traducător, terminolog, interpret, interpret relații diplomatice, cercetător lingvistică, revizor lingvist, filolog, cercetător în filologie. Mai mult, cunoașterea avansată a limbilor moderne de circulație internațională ofera oportunități de angajare în companii multinaționale.

Domeniu de licenta/master
Limbi moderne aplicate
Specializare
Limbi moderne aplicate
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Autorizat
Perioada de studii
3 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Literatură engleză
  • Naraţiune şi creativitate opţional
  • Pedagogie
  • Limba franceză contemporană
  • Comunicare scrisă şi orală în limba franceză
  • Literatură franceză
  • Literatură comparată
  • Limba engleză contemporană
  • Limba engleză
  • Limba engleză contemporană
  • Unităţi lingvistice
  • Analiza discursului
  • Discurs academic
  • Didactica specializării
  • Introducere în analiza discursului
  • Limba franceză contemporană
  • Modelarea canonului shakespearian în limba engleză
  • Literatură engleză
  • Limba engleză
  • Limbă engleză pentru afaceri

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti

Facultatea de Litere

Facultatea de Litere a Universității din Pitești are obiective clare, realizabile și cuantificabile în acord cu politicile educaționale cu caracter național și european: Formarea, calificarea și specializarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor proprii astfel încât să fie adaptați exigențelor științei și societății contemporane. Ridicarea nivelului calificărilor științifice prin afirmarea performanțelor științifice ale membrilor comunității academice în cadrul comunității științifice transnaționale și în cadrul cooperării internaționale. Promovarea spiritului de liber examen, a gândirii critice, achiziționarea, înnoirea și perfecționarea cunoștințelor; Participarea științei și culturii românești la dezvoltarea științei și culturii universale; Afirmarea identității culturii naționale și participarea la procesul de integrare europeană. Oferirea de servicii sociale și culturale membrilor comunității academice, dar și celor din afară ei, prin difuzarea valorilor culturale, științifice, prin realizarea echilibrului necesar între cultură umanistă și cea științifică etc.
Pitești Str. Gh. Doja, nr. 41, Argeș, România

Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti

Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori. 

Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.

Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.

Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.

De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Str. Ion Ghica, nr. 13, cod 030045
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer