Despre program

Misiunea prezentului program de masterat în contextul domeniului instituţiei organizatoare, al profilului şi al specializărilor oferite de program este asigurarea integrarea socio-profesională a absolvenţilor pe piata muncii.

Programul Studii Interculturale Anglo-Americane propune studii universitare de masterat cu durata de 4 semestre (120 ECTS) cu posibilitatea de continuare prin studii de doctorat și oferă o largă paletă de materii interdisciplinare în special pentru absolvenții de licență în domeniul socio-uman. Din punctul de vedere al organizării, programul de Masterat Studii Interculturale Anglo-Americane se află în compatibilitate cu alte programe de masterat similare din România.

Programul de studii universitare de masterat Studii Interculturale Anglo-Americane:

− răspunde cerinţelor de pe piaţa de muncă de a avea specialişti pregătiţi pentru meserii cu deschideresprespaţiul euro-atlantic în contextul globalizării culturale;

− corespunde profilului de specializare al facultăţii organizatoare a studiilor de masterat;

− pune în valoare competenţele specifice ale corpului profesoral, lingviști, literați, traducători sau dictaticieni,care oferă cursuri interdisciplinare pentru programul de masterat propus.

Oferta acestui program răspunde cererii de absolvenți specializaţi în Studii interculturale care se manifestă pe piaţa muncii, într-o perioadă marcată de schimbările globalizării şi de programele de dezvoltare durabilă care impun măsuri transfrontaliere, de cooperare a diferitelor regiuni ale globului. Cerinţa de specialiști în Studii interculturale este specifică perioadei actuale, caracterizată de transferuri culturale la nivel social și economic, susținute în plan global și de plurilingvismul realităţilor societăţii contemporane, in timp ce multilingvismul diferitelor comunităţi profesionale impune o intensă activitate de traducere pentru redarea diversității culturale. Atât traducererile, cât şi transferul de conţinuturi culturale fac să crească cererea de forţă de muncă calificată pentru pentru meserii ce țin de interculturalitate. Prezentul masterat are aşadar o solidă fundamentare pragmatică în cerinţele actuale ale pieţei muncii.

Dincolo de justificarea pragmatică descrisă mai sus, organizarea acestui masterat are în vedere și o aprofundare a materiilor predate în ciclul I de studii universitare care vizează studiile culturale. Limba principală a programului de licenţă este engleza, dar vor fi și cursuri predate în limba română. Masteratul propus corespunde aşadar domeniului de licenţă (Limba şi literatură), dar adăugă acestui profil o componentă de specializare şi una complementară.

Domeniu de licenta/master
Studii culturale
Specializare
Studii culturale
Tip program
Master
Limba de predare
Engleza
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Introduction to Cultural Studies
  • Competente de comunicare interculturala
  • multiculturala
  • transculturala
  • Cultural Anthropology
  • Theoretical and Critical Paradigms in Modernity and Postmodernity
  • Cultural Politics and National Identity in Canada and the USA
  • Arab Diasporas
  • Gender Studies: Transnational Connections and Feminist Discourse
  • Tradition and Modernity in Post-colonial Literature (South-Asian)
  • Cultural Translation
  • English Dicourse Analysis
  • Varieties of English
  • Historical Reference Frames of British Culture & Civilization
  • Urban Culture
  • Dimensiuni culturale ale globalizarii
  • Aesthetics of tha Absurd and Imagology in English Modern Drama
  • New Media &Film Studies
  • Practica de specialitate

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine

În contextul mai larg al provocărilor actuale ale societății bazate pe cunoaștere, facultatea, în solidaritate cu Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, instituție academica privată care a obținut în 2010 calificativul „grad înalt de încredere” din partea ARACIS, își asuma misunea de a promova excelența în procesul didactic și în activitatea de cercetare. Cu un număr total de 670 de studenți și 33 cadre didactice și 14 cadre didactice asociate 16 care își desfășoara activitatea didactica în cadrul a 7 programe de studii de învățământ la zi, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine se înscrie printre facultățile tinere din domeniu, dar totodată este o instituție care asigură accesul extins la sursele de informare și cunoaștere, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți.

Splaiul Unirii nr. 176, sector 4, București

Informatii despre Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București (UCDC) este o instituție particulară, autonomă, de învățământ superior și de cercetare științifică.

Procesul de învățământ și cercetare științifică se organizează și se desfățoară în conformitate cu principiile autonomiei universitare, ale Cartei Universitare și cerințelor sistemului de învățământ superior aliniat Procesului Bologna.

Prin activitatea sa, Universitatea a contribuit și contribuie semnificativ la realizarea compatibilizarii între procesul educațional din Romania și cel din universitățile de prestigiu europene și din întreaga lume. În acest sens, UCDC a încheiat parteneriate și acorduri de colaborare cu universități din țările Uniunii Europene, SUA, Turcia, China, Japonia ș.a. Studenții tuturor facultăților din UCDC pot beneficia de mobilități în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

În prezent, oferta educațională a Universității cuprinde 39 de programe de licență și 32 de programe de studii de master, în următoarele domenii: Administrarea afacerilor, Economie și afaceri internaționale, Finanțe, Contabilitate, Marketing, Drept, Istorie, Geografie, Limbi și literaturi străine, Științe ale educației, Științe politice, Științe ale comunicării și Științe administrative.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Splaiul Unirii nr. 176, sector 4, București
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer