Departamentul de Formare didactică și științe socio-umane

Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane este o structură organizatorică și funcțională distinctă în cadrul Universității Politehnica din București, abilitată să asigure formarea profesională și perfecționarea continuă pentru cariera didactică la toate specializările integrate universității. Concepția și metodologia specifică pregătirii pentru profesia de cadru didactic la disciplinele tehnologice dăinuie în Universitatea Politehnica din București din anul universitar 1950-1951, prin inființarea Seminarului Pedagogic. Ctitorul și conducătorul acestuia a fost profesorul universitar doctor docent, membru corespondent al Academiei Române, Stanciu Stoian. De atunci și până în prezent funcționează fără întrerupere, cu modificări pe parcurs sub raport normativ, de structură, de conținut și funcționale, în scopul atingerii unor standarde ridicate de performanță și eficiență.

Spiritul academic concretizat în activitatea didactică de valoare, cercetarea știintifică, acumularea de idei și experiențe novatoare pentru pregatirea integrală a profesorilor ingineri n-au încetat nicicând în Universitatea Politehnica din București.

Studenți licență 794
Studenți master 178
Cadre didactice ---
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Departamentul de Formare didactică și științe socio-umane
Splaiul Independenței nr. 313

Programe pe care le găsești la Departamentul de Formare didactică și științe socio-umane

Nu există programe de licență la Departamentul de Formare didactică și științe socio-umane

Informații despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer