Despre program

Programul de masterat Produse farmaceutice și Cosmetice (PFC) permite absolvenților licențiați în diverse domenii (chimie, inginerie, biologie, farmacie, biochimie, dar și alte domenii de licență) completarea studiilor pentru a găsi oportunități de dezvoltare profesională în companii, societăți cu profil de producție, institute de cercetare, agenții, organisme guvernamentale și administrative de reglementare, entități care au ca obiect producția, analiza și controlul produselor farmaceutice și cosmetice și eventual al produselor terapeutice cu statut de suplimente alimentare de pe piața românească. Absolvenții ciclului de licență dobândesc competențele necesare unei game variate de activități dintr-unul dintre cele mai dinamice domenii ale civilizației secolului XXI, cel al protecției sănătății, întreținerii și îngrijirii corporale și al siguranței în utilizarea medicamentelor și cosmeticelor. Planul de învățământ este centrat atât pe discipline de aprofundare a cunoștințelor dobândite în ciclul de licență (Chimie organică, Analiza structurală prin metode spectroscopice moderne, Sinteze de medicamente, Tehnică farmaceutică, Biochimie) cât și pe discipline complementare (Farmacologie, Toxicologie, Bune practici de producție a medicamentelor) și discipline noi, inclusiv de profil economic (Marketing, Legislatie). Programul de master acordă o importanță deosebită activității de cercetare, în care studenții sunt încurajați și ghidați să abordeze teme individuale de cercetare din domeniul farmaceutic și cosmetic, al sintezei organice fine, al rezolvării problemelor de analiză structurală, sau de stabilire a relațiilor cantitative structura chimică – performanțe terapeutice. Activitățile didactice și de cercetare sunt acoperite și coordonate de cadrele didactice din Departamentul de Chimie organică "Costin NENITESCU", cadre didactice cu o bogata experiență didactică și științifică.

Domeniu de licenta/master
Inginerie chimică
Specializare
Inginerie chimică
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Tipuri de reacţii în sinteza organică fină
  • Aplicaţii de analiză structurală prin metode fizice a produselor farmaceutice și cosmetice
  • Metode cromatografice de separare şi controlul compozitional al produselor farmaceutice şi cosmetice
  • Chimie combinatorială şi sinteze în fază solidă
  • Biochimia metabolismului
  • Cercetare ştiinţifică
  • Programarea experimentelor
  • Medicamente de sinteză
  • Sinzeze organice fine
  • Toxicitatea produselor farmaceutice şi cosmetice
  • Coloranţi de uz farmaceutic şi cosmetic
  • Cercetare ştiinţifică
  • Farmacologie
  • Nutraceutice
  • Marketingul produselor farmaceutice şi cosmetice
  • Comunicare şi negociere
  • Managementul proiectelor
  • Reguli de bună practică în producerea
  • analiza conditionarea și comercializarea produselor farmaceutice
  • Sinteze enantioselective și alte metode special utilizate în sinteza produselor farmaceutice şi cosmetice
  • Tehnologie farmaceutică
  • Produşi naturali şi metode de extracţie - aplicaţii pentru produse farmaceutice şi cosmetice Ingredient şi formulări pentru produse cosmetice
  • Substanţe odorante pentru produse cosmetic
  • Cercetare stiintifică

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor

Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor își are radăcinile înca din anul 1867, în fosta Școală de Poduri, Șosele și Mine când s-au introdus cursuri de Chimie predate de către profesorul Emanuel Bacaloglu. De altfel, facultatea este amplasată în ansamblul de clădiri situate în strada Polizu și începute în 1886 (Corpul A); Aici, academicianul Alfons Saligny a condus laboratoarele de Chimie între 1886 și 1903, fiind urmat de Grigore Pfeiffer. În perioada dintre cele doua razboaie mondiale au fost angajați tinerii Emilian Bratu, Costin Nenitescu, Șerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiți, academicieni, fondatori de școală.

În mod firesc, facultatea s-a dezvoltat apărând noi specializări, laboratoare și centre de cercetare ce corespund dezvoltării științifice și tehnologice. Actualmente, facultatea formează ingineri (patru ani) în specializări foarte diverse din industria chimica. Cursurilor de ingineri li se adaugă cursuri de studii aprofundate, școli academice postuniversitare etc. La fiecare doi ani facultatea coordonează „Conferința Națională de Chimie și Inginerie Chimică" și este o prezență activa în publicațiile științifice naționale sau străine.

Splaiul Independenței nr. 313, corp L 015

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer