Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism
in cadrul Universitatea "Transilvania" din Braşov, din Brasov, Transilvania
Despre program
Obiectivul programului de studii Inginerie şi Management în alimentaţia publică şi agroturism este acela de a forma specialişti cu competenţe specifice în elaborarea şi interpretarea documentaţiei tehnice, economice şi manageriale. Planificarea fluxurilor, proceselor şi sistemelor tehnice, economice, financiare şi socio-culturale în unităţile de alimentaţie publică şi agroturism; controlul şi evaluarea acestor activităţi. Gestionarea sistemelor de informaţii: aplicaţii software – operare şi customizare, bazate pe indicatori specifici domeniului.Managementul unităţilor de producţie – prestări servicii în alimentaţia publică şi agroturism şi a strategiilor şi politicilor de marketing din domeniu.
Științe Agricole
Inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică
- Fizică și climatologie
- Chimie
- Instituții
- mecanisme și terminologii comunitare
- Ecologie și protecția mediului
- Programarea calculatorului și limbaje de programare
- Limba engleză/franceză/spaniolă/italiană
- Sport
- Scriere academică
- Teoria probabilității și statistică matematică
- Desen tehnic și grafică
- Geografia turismului
- Bazele economiei
- Bazele managementului
- Microbiologia alimentelor
- Tehnologii alimentare tradiționale
- Geniu rural
- Drept
- Limbi
- Contabilitate
- Nutriție umană
- Protecția plantelor
- Silvicultură și produse ale pădurii
- Managementul resurselor umane
- Management
- Construcții agroturistice
- Finanțare și creditare
- Politici turistice comunitare
- Managementul calității
- Igienă alimentară
- Comportamentul și protecția consumatorului
- Marketing și alimentație publică în agroturism
- Legislație în agroturism
- Tehnici culinare și produse de patiserie
- Ergonomie
- Practică de domeniu
- Practică de specialitate
- Managementul fermelor agroturistice
- Dezvoltare rurală
- Gastronomie
- Procesarea produselor agricole
- Tehnologia și valorificarea băuturilor
- Economie rurală
- Valorificarea resurselor tradiționale rurale
- Teoria și tehnica servirii în alimentația publică
- Merceologie agroalimentară
- Amenajarea agroturistică a teritoriului
- Tehnologia și valorificarea băuturilor II
- Preg. Proiect diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Brasov
- Ingineria și designul produselor finite din lemn (în limba engleză)Facultatea de Ingineria lemnului
- Structuri Avansate din Lemn și Tehnologii InovativeFacultatea de Ingineria lemnului
- Ingineria prelucrării lemnuluiFacultatea de Ingineria lemnului
- Ingineria prelucrării lemnului – Învățământ cu frecvență redusăFacultatea de Ingineria lemnului
- Managementul Ecosistemelor ForestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Eco-biotehnologii agricole și alimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Ingineria Produselor AlimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- SilviculturăFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Management în ospitalitate și eco-agroturismFacultatea de Alimentaţie şi Turism
Facultatea de Alimentaţie şi Turism
Deşi tânără, Facultatea de Alimentaţie şi Turism s-a făcut repede cunoscută prin promovarea unui învăţământ modern şi dinamic, racordat la sistemul internaţional, într-unul din domeniile cele mai atrăgătoare şi mai importante în momentul de faţă: studiul alimentaţiei în armonie cu cel al industriei turismului şi ospitalităţii. Este singura facultate din România care abordează unitar alimentaţia şi turismul într-o viziune inginerească. Concomitent, problematica este studiată şi din perspectiva managementului, îmbinând aspectele tehnice cu cele specifice gospodăririi activităţii, ca şi concept de afacere (inginerie economică), dar și in raport cu natura (ecoturismul etc.).
Calitatea vieţii fiecărei persoane, ca şi întreaga evoluţie a societăţii, depind de starea nutriţiei şi de sănătatea fizică şi psihică a omului. Lumea se confruntă astăzi cu o explozie demografică, concomitent cu o accentuare a deteriorării resurselor agricole şi alimentare la nivelul planetei. Securitatea alimentară, siguranţa alimentului, precum şi dezvoltarea intensivă a turismului reprezintă deci o provocare fără precedent în istorie. De aceea trebuie să fim pregătiţi în secolul al XXI -lea să facem faţă “avalanşei”reprezentate de ridicarea calităţii vieţii, mai precis legate de nevoile cantitative şi calitative alimentare şi nevoilor tot mai mari ale oamenilor de a se reface fizic și psihic rapid şi agreabil prin vacanţe şi călătorii.
Ceea ce îşi propune Facultatea de Alimentaţie şi Turism este schimbarea opticii actuale şi abordarea turismului dincolo de sfera serviciilor şi anume din perspectiva producţiei, a tehnicii, a înlănţuirii de procese şi a creativităţii inginereşti. Sintagma “alimentaţie şi turism” s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzătoare pe trunchiul licenţă - masterat - doctorat, aşa încât cadrele didactice universitare care sunt reunite în cadrul facultăţii reprezintă un colectiv multidisciplinar puternic şi divers, alcătuit majoritar din persoane cu experienţă, dar şi dintr-un grup de tineri entuziaşti. Aproape toţi membrii săi au doctoratul în domeniul pe care îl reprezintă.
Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov
Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.
Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.
Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.