Eco-biotehnologii agricole și alimentare
in cadrul Universitatea "Transilvania" din Braşov, din Brasov, Transilvania
Despre program
Studenții dobandesc competențe în proiectarea și dezvoltarea de echipamente și tehnologii pentru procesarea și controlul produselor agricole și alimentare, în evaluarea impactului bioproceselor asupra mediului înconjurător, în aplicarea reglementărilor și politicilor în domeniul agricol și alimentar.
Finalizarea acestui program de studii le permite absolventilor aplicarea metodelor avansate în proiectarea, construcția și exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară și identificarea programelor și a entităților naționale și internaționale implicate în finanțarea măsurilor agricole și de dezvoltare rurală.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Ingineria produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Echipamente de producere și procesare avansată a produselor vegetale
- Echipamente de producere și procesare avansată a produselor animaliere
- Echipamente moderne pentru morărit și panificație
- Reglementări și politci rurale europene
- Construcții și infrastructuri rurale
- Transmisii și utilaje moderne pentru agricultură
- Utilaje moderne pentru gospodărire comunală
- Mașini și instalații moderne pentru îmbunătățiri funciare
- Metode moderne de condiționare
- ambalare și etichetare a produselor agricole și alimentare
- Transportul intern în unitățile agricole și alimentare
- Protecția mediului în agricultură și unități agro-alimentare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Brasov
- Ingineria prelucrării lemnuluiFacultatea de Ingineria lemnului
- Controlul şi Expertiza Produselor AlimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Management și Sisteme Tehnice în Exploatări ForestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Managementul Ecosistemelor ForestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Ingineria Produselor AlimentareFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Exploatări forestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- SilviculturăFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Ingineria prelucrării lemnului – Învățământ cu frecvență redusăFacultatea de Ingineria lemnului
- Silvicultură multifuncțională (în limba engleză)Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
Facultatea de Alimentaţie şi Turism
Deşi tânără, Facultatea de Alimentaţie şi Turism s-a făcut repede cunoscută prin promovarea unui învăţământ modern şi dinamic, racordat la sistemul internaţional, într-unul din domeniile cele mai atrăgătoare şi mai importante în momentul de faţă: studiul alimentaţiei în armonie cu cel al industriei turismului şi ospitalităţii. Este singura facultate din România care abordează unitar alimentaţia şi turismul într-o viziune inginerească. Concomitent, problematica este studiată şi din perspectiva managementului, îmbinând aspectele tehnice cu cele specifice gospodăririi activităţii, ca şi concept de afacere (inginerie economică), dar și in raport cu natura (ecoturismul etc.).
Calitatea vieţii fiecărei persoane, ca şi întreaga evoluţie a societăţii, depind de starea nutriţiei şi de sănătatea fizică şi psihică a omului. Lumea se confruntă astăzi cu o explozie demografică, concomitent cu o accentuare a deteriorării resurselor agricole şi alimentare la nivelul planetei. Securitatea alimentară, siguranţa alimentului, precum şi dezvoltarea intensivă a turismului reprezintă deci o provocare fără precedent în istorie. De aceea trebuie să fim pregătiţi în secolul al XXI -lea să facem faţă “avalanşei”reprezentate de ridicarea calităţii vieţii, mai precis legate de nevoile cantitative şi calitative alimentare şi nevoilor tot mai mari ale oamenilor de a se reface fizic și psihic rapid şi agreabil prin vacanţe şi călătorii.
Ceea ce îşi propune Facultatea de Alimentaţie şi Turism este schimbarea opticii actuale şi abordarea turismului dincolo de sfera serviciilor şi anume din perspectiva producţiei, a tehnicii, a înlănţuirii de procese şi a creativităţii inginereşti. Sintagma “alimentaţie şi turism” s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzătoare pe trunchiul licenţă - masterat - doctorat, aşa încât cadrele didactice universitare care sunt reunite în cadrul facultăţii reprezintă un colectiv multidisciplinar puternic şi divers, alcătuit majoritar din persoane cu experienţă, dar şi dintr-un grup de tineri entuziaşti. Aproape toţi membrii săi au doctoratul în domeniul pe care îl reprezintă.
Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov
Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.
Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.
Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.