Biomedical Informatics – Informatică biomedicală
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Facultatea colaborează cu instituții guvernamentale și companii din domeniile financiar-bancar, asigurări, tranzacții bursiere, dezvoltare de software, integrare de sisteme informatice, telecomunicații, precum și alte companii mari, cu divizii informatice proprii.
Corpul profesoral al facultății este implicat în proiecte de cercetare naționale și internaționale, membrii săi fiind recompensați cu numeroase premii și distincții (premii pentru articolele publicate, premii pentru activitatea de cercetare, premii ale Academiei Române etc).
Oportunitățile de carieră pentru absolvenții Facultății de Matematică și Informatică sunt numeroase, incluzând: actuar, analist financiar bancar, specialist sistem asigurări, statistician farmacolog, administrator baze de date, administrator rețele de date și de telefonie peste Internet (VoIP), analist software, consultant în informatică, proiectant sisteme informatice, inginer de sistem informatic, specialist IT, manager de proiect informatic, profesor în învățământul preuniversitar, profesor în învățământul universitar / cercetător științific, programator (sisteme enterprise, web și mobile) etc.
Științe Inginerești
Calculatoare și tehnologia informației
Tehnologia informaţiei
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Fundamentals of Bioinformatics / Fundamentele Bioinformaticii
- Cellular and Molecular Biology / Biologie Celulară si Moleculară
- Programming Paradigms/Paradigme de programare
- Cercetare ştiinţifică
- Biostatistics / Biostatistică
- Software Methodologies/Metodologii Soft
- Medical Image Processing / Prelucrarea Imaginilor medicale
- Advanced Computer Networks/Rețele Avansate de Calculatoare
- Cercetare științifică 2 / Research 2
- Software Project Management/Managementul proiectelor software
- Special Topics in Software Engineering
- Brain Computer Interface / Interfața creier calculator
- Key Standards in Health Information Systems / Standarde cheie in sistemele informatice de sănătate
- Cercetare științifică 3 / Research 3
- Cercetare științifică 4 / Research 4
- Elaborare lucrare de dizertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Construcţii civile, industriale şi agricole
- Electronică de putere şi acţionări electriceFacultatea de Inginerie Electrică
- Echipamente şi instalaţii de aviaţieFacultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament
- Telecomenzi şi electronică în transporturiFacultatea de Transporturi
- Fizică tehnologicăFacultatea de Fizică
- Eficiența energetică a instalațiilor din clădiriFacultatea de Inginerie a Instalaţiilor
- Sisteme informaționale în cadastru și publicitate imobiliarăFacultatea de Hidrotehnică
- Echipamente şi instalaţii de aviaţieFacultatea de Inginerie Aerospaţială
- Sisteme inteligente de instrumentație și măsurareFacultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) este o școală de ingineri în care învățământul se desfășoară integral în 3 limbi de circulație internaționala: Engleză, Franceză și Germană. Scopul Facultății de Inginerie în Limbi Străine constă în formarea de ingineri cu o solidă pregătire profesională de bază, destinați să lucreze în folosul României, asigurând interfața cu investitorii străini. De asemenea, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este deschisă studenților străini care sunt astfel scutiți de necesitatea învățării limbii române înaintea începerii studiilor. Studiile au durată de patru ani și absolenților care au promovat examenul de diploma li se acordă o diploma de licență, recunoscută internațional.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.