Biomedical Informatics – Informatică biomedicală

Despre program

Facultatea colaborează cu instituții guvernamentale și companii din domeniile financiar-bancar, asigurări, tranzacții bursiere, dezvoltare de software, integrare de sisteme informatice, telecomunicații, precum și alte companii mari, cu divizii informatice proprii.

Corpul profesoral al facultății este implicat în proiecte de cercetare naționale și internaționale, membrii săi fiind recompensați cu numeroase premii și distincții (premii pentru articolele publicate, premii pentru activitatea de cercetare, premii ale Academiei Române etc).

Oportunitățile de carieră pentru absolvenții Facultății de Matematică și Informatică sunt numeroase, incluzând: actuar, analist financiar bancar, specialist sistem asigurări, statistician farmacolog, administrator baze de date, administrator rețele de date și de telefonie peste Internet (VoIP), analist software, consultant în informatică, proiectant sisteme informatice, inginer de sistem informatic, specialist IT, manager de proiect informatic, profesor în învățământul preuniversitar, profesor în învățământul universitar / cercetător științific, programator (sisteme enterprise, web și mobile) etc.

Domeniu de licenta/master
Calculatoare și tehnologia informației
Tip program
Master
Limba de predare
Engleza
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Fundamentals of Bioinformatics / Fundamentele Bioinformaticii
 • Cellular and Molecular Biology / Biologie Celulară si Moleculară
 • Programming Paradigms/Paradigme de programare
 • Cercetare ştiinţifică
 • Biostatistics / Biostatistică
 • Software Methodologies/Metodologii Soft
 • Medical Image Processing / Prelucrarea Imaginilor medicale
 • Advanced Computer Networks/Rețele Avansate de Calculatoare
 • Cercetare științifică 2 / Research 2
 • Software Project Management/Managementul proiectelor software
 • Special Topics in Software Engineering
 • Brain Computer Interface / Interfața creier calculator
 • Key Standards in Health Information Systems / Standarde cheie in sistemele informatice de sănătate
 • Cercetare științifică 3 / Research 3
 • Cercetare științifică 4 / Research 4
 • Elaborare lucrare de dizertație

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) este o școală de ingineri în care învățământul se desfășoară integral în 3 limbi de circulație internaționala: Engleză, Franceză și Germană. Scopul Facultății de Inginerie în Limbi Străine constă în formarea de ingineri cu o solidă pregătire profesională de bază, destinați să lucreze în folosul României, asigurând interfața cu investitorii străini. De asemenea, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este deschisă studenților străini care sunt astfel scutiți de necesitatea învățării limbii române înaintea începerii studiilor. Studiile au durată de patru ani și absolenților care au promovat examenul de diploma li se acordă o diploma de licență, recunoscută internațional.

Splaiul Independenței nr. 313, Corp JE 105

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer