Transport și Trafic Urban
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Este adresat absolventilor studiilor universitare din domeniile: – „științe inginerești" (de la programele studiilor universitare de licență cu preponderenta „Ingineria transporturilor", dar și „Inginerie civila", „Inginerie energetică", „Inginerie mecanică", „Ingineria autovehiculelor", „Inginerie industrială", „Inginerie și management") „științe economice", „urbanism și amenajarea teritoriului". Principalele obiective ale programului sunt: a) Înțelegerea mobilității individuale dintre amenajarea teritoriului, urbanism și transporturi; b) Încadrarea mobilității sociale urbane în exigențele dezvoltării durabile; c) Identificarea dependențelor dintre cererea de transport, fluxul de transport și fluxul de trafic și valorificarea acestora în cadrul acțiunilor manageriale pe diferite orizonturi de timp; d) îmbunătățirea performanțelor de calitate ale transportului public urban în scopul creșterii atractivității acestuia; e) Promovarea soluțiilor oferite de logisticile urbane pentru structurarea transporturilor de mărfuri în marile aglomerații urbane; f) Identificarea soluțiilor pentru reducerea congestiei și limitarea efectelor externe ale traficului în aglomeratiile urbane. Consecințele asupra calității vieții (comensurate prin indicatori compoziți).
Științe Inginerești
Ingineria transporturilor
Ingineria transporturilor şi a traficului
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Calculul probabilităților și statistică
- Fundamente ale dinamicii autovehiculelor
- Sisteme și tehnologii pt. dezmembrarea
- recuperarea și reciclarea autovehiculelor
- Software utilizat la simularea proceselor în ingineria autovehiculelor
- Poluarea chimică și fonică produsă de traficul rutier
- Cercetare ştiinţifică
- Combustibili neconvenționali pentru autovehicule
- Constatarea avariilor și repararea caroseriilo
- Motocicleta – elemente de dinamică și construcție
- Vehicule pentru transport urban
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Inginerie de mentenanță pentru ELI – NPFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Instalaţii pentru construcţii – pompieriFacultatea de Pompieri
- Telecomenzi şi electronică în transporturiFacultatea de Transporturi
- Inginerie fizicăFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Matematică şi informatică aplicată în inginerieFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Biomateriale metaliceFacultatea de Știința și Ingineria Materialelor
- Măsurători terestre şi cadastru (IFR)Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului
- Sisteme electrice avansateFacultatea de Inginerie Electrică
- Sisteme informaționale în cadastru și publicitate imobiliarăFacultatea de Hidrotehnică
Facultatea de Transporturi
În 1948 s-a înfiinţat Facultatea de Căi Ferate. Un an mai târziu se înfiinţează Institutul de Căi Ferate, iar in 1953, în cadrul Facultăţii de Electronică funcţionează Catedra şi Specializarea Centralizări şi Semnalizări Feroviare (ulterior Telecomenzi Feroviare). În anul 1959, Institutul de Căi Ferate se uneşte cu Institutul Politehnic Bucureşti şi se înfiinţează Facultatea Transporturi. Cu începere din anul 1972, specializarea Telecomenzi Feroviare este transferată la Facultatea Transporturi, care asigură astfel patru specializări: Autovehicule rutiere (înfiinţată în 1959), Material rulant de cale ferată, Ingineria transporturilor (înfiinţată în 1948 sub denumirea Circulaţie şi exploatare) şi Telecomenzi feroviare.
Absolvenţii Facultăţii Transporturi au competenţe în concepţia, construcţia şi exploatarea vehiculelor rutiere şi feroviare, trafic şi siguranţa circulaţiei, managementul transporturilor, legislaţie în transporturi, electronică şi telecomenzi în transporturi, sisteme inteligente de transport etc. Echilibrul între pregătirea fundamentala tehnica generală şi de specialitate a creat posibilităţi de afirmare a profesionalismului absolvenţilor facultăţii şi în alte sfere ale activităţii economico-sociale: administraţie publică, comerţ, asigurări, expertize tehnice etc. Calitatea pregătirii profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei forţei de muncă a făcut ca marea majoritate a absolvenţilor facultăţii să işi găsească în scurt timp loc de muncă.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.