Entwicklung und Organisation mechatronischer Systeme – Dezvoltarea si organizarea sistemelor mecatronice

Despre program

Mecatronica este un domeniu larg de activitate, de inalta tehnicitate, cu caracter interdisciplinar, situat la interfata dintre mecanica, informatica, electronica si automatica, avand ca obiect realizarea, comercializarea si mentenanta constructiilor mecanice inteligente. Bionica, prin studiul entitatilor vii, permite, prin analogie cu sistemele biologice, conceperea/design-ul unor constructii mecatronice performante, fiind un mod aparte de gandire si abordare. Tinand seama de complexitatea domeniului mecatronicii, masteratul isi propune sa abordeze in special domeniile, si ele complexe, ale aparaturii bio-medicale si roboticii. Cunostintele tehnice vor permite absolventilor utilizarea, comercializarea si mentenanta unor sisteme mecatronice de tipul celor folosite la aparatura bio-medicala si la prelucrarea si montajul robotizat. Cursurile cu caracter economic, care reprezinta cca. 40% din totalul activitatilor, sunt destinate continuarii pregatirii economice a absolventilor si sunt similare cu cele de la masterul in limba germana specializat in managementul activitatilor economice. Cunostintele economice le vor permite absolventilor sa lucreze in domeniul managementului intreprinderilor de profil.

Competente generale: Capacitatea de a conduce grupuri de lucru si de a comunica in mediul profesional, in special cel ingineresc si cel economic; Capacitatea de a actiona independent si creativ in vederea solutionarii problemelor tehnico-economice din domeniul mecatronicii, in special din aparatura bio-medicala si robotica; Capacitatea de a organiza activitatile de comercializare si mentenanta in domeniile mentionate anterior; Dezvoltarea abilitatilor de leader si disponibilitatea de a accede la sistemul de educatie continua; Dezvoltarea abilitatilor de conducere si organizare in management-ul de proiect din sfera mecatronicii.

Domeniu de licenta/master
Inginerie și management
Tip program
Master
Limba de predare
Germana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Competente sociale/ Soziale Kompetenzen
  • Management integrat în mecatronică/ Integriertes Managemt in der Mechatronik
  • Mecatronică şi bionica/ Mechatronik und Bionik
  • Managementul costurilor/ Kostenmanagement
  • Acţionări pneumotronice şi hidronice avansate / Fortgeschrittene pneumotronische Antriebe
  • Sisteme bionice/ Bionische Systeme
  • Marketingul produselor industriale / Industriegütermarketing
  • Excelenţă în afaceri/ Geschäftsexzellenz
  • Sisteme avansate de conducere în robotică/ Fortgeschrittene Leitsysteme in der Robotik
  • Actuatori în microsisteme/ Aktuatoren in Mikrosystemen
  • Disertaţie/ Dissertation
  • Actuatori în microsisteme/ Aktuatoren in Mikrosystemen

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) este o școală de ingineri în care învățământul se desfășoară integral în 3 limbi de circulație internaționala: Engleză, Franceză și Germană. Scopul Facultății de Inginerie în Limbi Străine constă în formarea de ingineri cu o solidă pregătire profesională de bază, destinați să lucreze în folosul României, asigurând interfața cu investitorii străini. De asemenea, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine este deschisă studenților străini care sunt astfel scutiți de necesitatea învățării limbii române înaintea începerii studiilor. Studiile au durată de patru ani și absolenților care au promovat examenul de diploma li se acordă o diploma de licență, recunoscută internațional.

Splaiul Independenței nr. 313, Corp JE 105

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer