Tehnologii optice
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul oferă studenţilor o pregătire superioară in domeniul opticii şi dezvoltarea competenţelor necesare pentru utilizarea tehnologiilor bazate pe optică in cele mai diverse domenii cum ar fi industrie, biologie, medicină, energeticǎ nuclearǎ, mediu, uzinaj fotonic, telecomunicaţii. Obiective: – familiarizarea cu cele mai noi şi avansate dezvoltări ale cunoaşterii in domeniul tehnologiilor optice – dezvoltarea unor abilităţi de cercetare bazate pe experienţa personală caştigată in urma realizării unei activităţi de cercetare coordonate de specialişti in domeniu – dezvoltarea de abilităţi practice prin utilizarea unor metode, tehnici şi instrumente de investigare specifice domeniului in cadrul activităţilor de laborator şi cercetare independentă – aprofundarea cunoştinţelor legate de aspectele tehnice şi de proiectare specifice domeniului prin muncă independentă coordonată – să contribuie la dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor antreprenoriale ale studenţilor – să ofere oportunităţi de colaborare cu specialişti din domeniu atat din mediul academic şi de cercetare, cat şi din industrie
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Inginerie medicală
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Managementul și gestionarea situațiilor de urgențăFacultatea de Utilaj Tehnologic
- Inginerie și management aeronauticFacultatea de Inginerie Aerospaţială
- Instalaţii pentru construcţii – pompieriFacultatea de Pompieri
- Inginerie Mecanică (în limba franceză)Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Advanced Wireless Telecommunications
- Eficiența energetică a instalațiilor din clădiriFacultatea de Inginerie a Instalaţiilor
- Dezvoltare durabilăFacultatea de Hidrotehnică
- Logistică industrialăFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Logistica TransporturilorFacultatea de Transporturi
Facultatea de Ştiinţe Aplicate
Facultatea de Ştiinţe Aplicate a fost infiinţată în anul 2005, la propunerea Departamentului de Matematică şi a Departamentului de Fizică. Acestă facultate asigură o pregătire multidisciplinară, fundamentală (bazată pe Matematică, Fizică, Informatică), inginerească generală şi managerială, teoretică şi experimentală, psiho-pedagogică şi socio-umană, precum şi cunoaşterea unei limbi străine. Pregătirea este orientată spre identificarea şi rezolvarea problemelor noi, cu competenţe în specializările inginereşti ale viitorului (Modelare Matematică şi Fizică, Optică, Nanoelectronică, Econofizica). Aceasta permite o autoperfecţionare continuă şi flexibilă, fiind continuu adaptată pieţei mondiale a muncii şi cererii publice şi private de ingineri experţi în modelare şi simulare matematică-fizică pentru firme multifuncţionale High-Tech şi I.T., reţele INTERNET, T.V., Radio, cercetare, invăţămant, management, QA, bănci, asigurări, ziaristică specializată, administraţie.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.