Tehnologii moderne în ingineria sistemelor informatice
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Misiunea programului de masterat Tehnologii moderne în ingineria sistemelor informatice o reprezintă specializarea absolvenților de învățământ superior în domenii precum inginerie software, calitatea și auditul sistemelor informatice, modele formale în informatică sau securitatea sistemelor IT.
Oportunități de carieră
Conducători în informatică, director centru de calcul, șef oficiu de calcul, șef atelier informatică, șef laborator informatică, director divizie informatică, director departament informatică, conducători în cercetare-dezvoltare, proiectare, șef proiect cercetare-proiectare, șef secție cercetare-proiectare, specialiști în informatică, analiști, programatori, informaticieni designeri, specialiști în informatică neclasificați în grupele de bază anterioare, analist, programator, proiectant sisteme informatice, consultant în informatică, inginer de sistem în informatică, administrator de rețea de calculatoare, inginer de sistem software etc.
Științe Inginerești
Calculatoare și tehnologia informației
Tehnologia informaţiei
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Paradigme de programare
- Tehnologii JAVA pentru aplicații distribuite
- Tehnologii multimedia
- Ingineria serviciilor
- Etică și integritate academică
- Metodologii de dezvoltare software
- Standarde multimedia
- Modelarea sistemelor informatice
- Baze de date avansate
- Elaborarea lucrării de disertație
- Proiect tehnologic inovativ
- Fiabilitatea programelor
- Practică de specialitate
- Tehnologii Big Data
- Managementul securității IT
- Inteligența computațională și inginerie software
- Grid
- cluster și cloud computing
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Nanotehnologii și sisteme neconvenționaleFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Construcţii aerospaţialeFacultatea de Inginerie Aerospaţială
- Ingineria și Managementul Sistemelor BiotehniceFacultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
- Calitate în inginerie şi managementul afacerilorFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Ingineria transportului aerian/ Air transport engineeringFacultatea de Inginerie Aerospaţială
- Utilaje tehnologice pentru construcțiiFacultatea de Utilaj Tehnologic
- Matematică şi informatică aplicată în inginerieFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Management of the digital entreprise/ Managementul întreprinderilor digitale
- Managementul Mediului și Dezvoltare DurabilăFacultatea de Energetică
Facultatea de Inginerie
După Revoluția din decembrie 1989, mai exact în anul 1990, prin Hotărârea Guvernului României nr. 225/07.03.1990, Institutul de Subingineri se transformă în Universitatea din Sibiu, iar Facultatea de Mecanică devine Facultatea de Inginerie, fiind astfel „piatra de temelie” a Universității din Sibiu, universitate care în data de 12 mai 1995 primește numele marelui poet și filozof român Lucian Blaga, devenind astfel Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.
După anul 1990, Facultatea de Inginerie se dezvoltă și consolidează continuu prin autorizarea specializărilor existente, precum și prin propuneri și autorizări provizorii de funcționare a unor noi specializări și direcții de licență, master și doctorat. Totodată, păstrând buna tradiție dezvoltată de-a lungul celor peste 37 de ani de activitate, Facultatea de Inginerie din Sibiu are parteneriate și colaborări cu numeroase companii din județul Sibiu (și nu numai), printre care amintim: CONTINENTAL, TAKATA, SNR, MARQUARDT, SIEMENS, BRANDL, BILSTEIN, COMPA, TRANSGAZ, ROMGAZ, DACIA, WENGLOR, KROMBERG & SCHUBERT etc.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.