Știința și expertizarea materialelor metalice avansate
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Pregătirea în cadrul specializării are ca obiective cunoaşterea şi asimilarea noţiunilor teoretice privind procesele fundamentale care au loc la obţinerea materialelor cu proprietăţi deosebite, cunoaşterea tehnologiilor specifice de obţinere a materialelor metalice speciale, capacitatea de a oferi soluţii tehnice inovative în elaborarea materialelor speciale, dezvoltarea abilităţilor de analiză şi sinteză în cercetarea materialelor noi. Activitatea la specializare este coordonată de Departamentul de Ştiinţa Materialelor Metalice, Metalurgie Fizică și susţinută de cel mai vechi centru de cercetare înfiinţat în cadrul facultăţii (1994), respectiv Centrul de Cercetare şi Expertizare Materiale Metalice. Cunoştinţele, competenţele şi abilităţile dobândite sunt suficiente pentru a permite absolvenţilor să se angajeze pe piaţa muncii, să dezvolte o afacere proprie, să continue studiile universitare în ciclul de doctorat şi să se perfecţioneze permanent.
Științe Inginerești
Ingineria materialelor
Ştiinţa materialelor
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Elemente de fizica stării solide
- Metode de analiză şi testare a materialelor
- Medii controlate la procesarea termică a materialelor
- Microscopie cantitativă
- Cercetare ştiinţifică I
- Structura şi proprietăţile materialelor
- Transformări structurale şi tratamente termice moderne
- Proiectarea materialelor cu proprietăţi prestabilite
- Cercetare ştiinţifică II
- Concepte moderne privind mecanica ruperii materialelor
- Proprietăţile termofizice ale materialelor
- Cinetica cristalizării şi dezvoltarea microstructurii în sistemele metalice
- Ştiinţa materialelor semiconductoare
- Managementul calităţii încercării materialelor
- Cercetare ştiinţifică III
- Elaborare lucrare de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Mecanică fină şi nanotehnologiiFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Transport și Trafic UrbanFacultatea de Transporturi
- Știința și Ingineria PolimerilorFacultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
- Ingineria și aplicațiile laserilor și acceleratorilorFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Servicii software avansateFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Energie, confort și dezvoltare durabilăFacultatea de Inginerie a Instalaţiilor
- Ingineria dezvoltării rurale durabileFacultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
- Inginerie fizicăFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Ingineria securităţii şi sănătăţii în muncăFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor
Înfiinţată în anul 1990, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte actualmente specialişti în trei domenii de importanţă majoră în industrie: Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte şi studenţii facultăţilor de Mecanică şi Construcţii de Maşini şi Management Industrial la disciplinele Studiul Materialelor, Tehnologia Materialelor şi Tratamente Termice. În prezent există patru specializări la studiile universitare de LICENŢĂ şi anume: Ştiinţa Materialelor, Ingineria Procesării Materialelor (domeniul Ingineria materialelor), Echipamente pentru Procese Industriale (domeniul Inginerie mecanică) şi Ingineria Securităţii în Industrie (domeniul Inginerie Industrială).
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.