Sinteza și procesarea materialelor metalice speciale
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Această specializare oferă posibilitatea masteranzilor de a se perfecţiona într-un domeniu versatil, de mare actualitate, acela al materialelor metalice speciale cu aplicaţii în domeniile de vârf ale industriei.. Nevoia de materiale noi, cu proprietăţi croite pentru a deservi unui scop bine determinat, este în continuă creştere. In acest context, masterul „Sinteza şi procesarea materialelor metalice speciale” se adresează tuturor absolvenţilor programelor de licenţă din domeniile ştiinţe inginereşti şi ştiinţe exacte. Obiectivul principal al acestui program este oferirea unei pregătiri multidisciplinare temeinice, necesare implementării noilor tehnologii din industria de materiale. Obţinerea titlui de master în această specializare creşte şansele de angajare în domeniul materialelor precum şi în alte domenii conexe.
Științe Inginerești
Ingineria materialelor
Ştiinţa materialelor
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Bazele cercetării experimentale
- Procese de difuzie şi transfer de masă
- Fizică avansată pentru inginer
- Fizica cristalelor
- Cercetare ştiinţifică I
- Cercetarea avansată a topiturilor
- Tehnici de sinteză a materialelor speciale
- Procese de obţinere a materialelor metalice cu granulaţie fină
- Cercetare ştiinţifică II
- Metode de eficientizare a proceselor de obţinere a materialelor metalice
- Modelarea şi optimizarea proceselor
- Procedee moderne de elaborare şi rafinare a materialelor metalice
- Procedee de prelucrare avansată şi valorificare a deşeurilor de producţie
- Cercetare ştiinţifică III
- Elaborare lucrare de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Inginerie structurală
- Sisteme de Producție DigitaleFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Ingineria securității în industrieFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Matematică şi informatică aplicată în inginerieFacultatea de Ştiinţe Aplicate
- Tehnologii și Sisteme PoligraficeFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Energy engineeringFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Optoelectronică
- Proiectarea construcțiilor civile și industriale în zone seismice
- Ştiinţa materialelor (în limba engleză)Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor
Înfiinţată în anul 1990, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte actualmente specialişti în trei domenii de importanţă majoră în industrie: Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte şi studenţii facultăţilor de Mecanică şi Construcţii de Maşini şi Management Industrial la disciplinele Studiul Materialelor, Tehnologia Materialelor şi Tratamente Termice. În prezent există patru specializări la studiile universitare de LICENŢĂ şi anume: Ştiinţa Materialelor, Ingineria Procesării Materialelor (domeniul Ingineria materialelor), Echipamente pentru Procese Industriale (domeniul Inginerie mecanică) şi Ingineria Securităţii în Industrie (domeniul Inginerie Industrială).
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.