Poliţie locală
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul de licenţă Poliţie locală are ca scop pregătirea studenţilor pentru identificarea şi transpunerea în practică a obiectivelor şi competenţelor specifice specializării, dobândirea certificatului psihologic pentru portul legal al armamentului din dotare, capacitatea și pregătirea practică de a utiliza armamentul din dotare conform prevederilor Legale, asigurarea ordinii publice și a siguranţei rutiere sau dobândirea competenţelor de a conduce şi organiza eficient munca, pentru soluţionarea eficientă a problemelor profesionale.
Absolvenţii specializării Poliţie locală pot activa în piaţa muncii pe posturi precum: Poliţist local / comunitar, Asistent de cabinet, Facilitator de dezvoltare comunitară, Administrator public, Consilier în administraţia publică, Consultant în administraţia publică, Expert în administraţia publică, Inspector de specialitate în administraţia publică sau Secretar administrativ.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe administrative
Poliţie locală
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Elemente de teoria statului și dreptului
- Bazele constituționale ale administrației publice
- Drept administrativ ,Elemente de tehnologia informației
- Limba engleză
- Limba franceză
- Psihologie judiciară
- Introducere în economie și politici economice
- Drept civil
- Elemente de drept european
- Logica acțiunii administrative
- Etică și transparență
- Politică și administrație publică
- Management public
- Tactică polițienească
- Managementul organizațional al poliție
- Elemente de drept penal
- Limba engleză
- Limba franceză
- Dreptul familiei și acte de stare civilă
- Legislație rutieră
- Relații publice
- Elemente de evidență informatizată a persoanei
- Metodologia cercetării științifice
- Contablitatea instituțiilor publice
- Contencios administrativ
- Legislație rutieră
- Poliție locală
- Criminalistică
- Investigație polițienească
- Elemente de drept procesual penal
- Teorie și practică polițienească
- Comunicare în administrația publică
- Libertăți fundamentale
- Protecția internațională a drepturilor omului
- Medicină legală
- Management strategic
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă (cu predare in limba engleză)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Diplomaţie şi negocieri internaţionaleDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Administraţie publicăFacultatea de Științe Juridice și Administrative
- Studii europene și relații internaționaleFacultatea de Filosofie
- Comunicare și guvernanță europeanăFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolarFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Modele de comunicare și relații publiceFacultatea de Litere
- Politică şi economie europeanăDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Jurnalism Tematic – Învățământ cu frecvență redusăFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Facultatea de Ştiințe Juridice
Dovada înaltului nivel al cercetării ştiinţifice precum şi a importantelor relaţii internaţionale întreţinute de Facultatea de Ştiințe Juridice, este conferinţa internaţională organizată împreună cu Universitatea din Viena în perioada 12-15 septembrie 2012 privind recodificarea dreptului privat în Europa. Este cea mai importantă conferinţă internaţională organizată în ultimii ani în România, cu participarea a peste 30 de profesori din 20 de ţări europene printre care se remarcă dl. prof. univ. dr. Rudolf Welser (Universitatea din Viena), Christiane Wendehorst (din conducerea Institutului European de Drept de la Bruxelles), prof. univ. dr. Tatjana Josipovic (Universitatea din Zagreb), dr. Nikolaus Michaleck (preşedintele Uniunii juriştilor din Austria, fost ministru al Justiţiei). Studenţilor care s-au remarcat în activitatea de cercetare ştiinţifică li s-a asigurat participarea la manifestări academice pe plan naţional şi internaţional. Facultatea are o infrastructură didactică şi de cercetare ştiinţifică ce se ridică la standardele europene, cuprinzând laboratoare de criminalistică şi de limbi moderne, centrul de informare integrare europeană, cabinetul pentru protecţia drepturilor omului, laboratorul de informatică juridică şi de drept informatic, Biblioteca Centrală Universitară ”Tudor Arghezi”, spaţiile aferente pregătirii studenţilor în cadrul FEDE (Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare), săli cu câte 12 calculatoare/sală, cu acces permanent la internet.Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.