Jurnalism Tematic – Învățământ cu frecvență redusă
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Acest program de masterat răspunde nevoilor pieţei presei din România care s-a dezvoltat în ultimii ani, în principal pe linia diversificării şi a specializării. În această perspectivă, programul contribuie la formarea de profesionişti mai bine inseraţi în profesie, mai mobili şi mai adaptaţi la aceste schimbări. Experienţa instituţiei noastre din ultimii ani certifică faptul că domeniile de activitate subsumate jurnalismului specializat se pot extinde şi consolida chiar şi în condiţiile mai puţin favorabile ale unei perioade de recesiune economică, oferind oportunităţi profesionale absolvenţilor acestei specializări.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Jurnalism
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IFR - cu frecvență redusă
Cursuri pe care le vei parcurge
- Jurnalism feminin
- Dezbaterea în jurnalismul de televiziune
- Crearea unei publicaţii
- Jurnalism european
- Corespondentul de presă
- Transmisiunea în direct
- Jurnalism social
- Jurnalism economic
- Jurnalism cultural
- Jurnalism sportiv
- Mass media şi industriile culturale
- Jurnalism de investigaţie
- Jurnalism şi protecţia categoriilor defavorizate
- Proiect de cercetare în jurnalism și comunicare
- Proiect aplicativ privind producţia (emisiune
- ziar
- revistă
- site) în domeniul jurnalismului specializat
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Științe PoliticeFacultatea de Ştiinţe Politice
- JurnalismFacultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Formarea formatorilorFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Managementul administrației publiceFacultatea de Ştiințe Juridice
- Social media și marketing on-lineFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Management educațional – BuzăuFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Afaceri Publice Internaționale (International Public Affairs)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Administraţie publicăFacultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative
- Jurnalism TematicFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional drept un spaţiu al formării profesionale, pentru domeniul ştiinţe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării are toate programele autorizate sau acreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi oferă programe la nivel licenţă, masterat şi doctorat în jurnalism, comunicare şi relaţii publice, publicitate şi ştiinţe ale comunicării. Toate diplomele şi atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial.
Majoritatea absolvenților se integrează profesional în instituțiile mass-media din România şi din străinătate, agenții de publicitate şi de relații publice, departamente de comunicare.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.