Optometrie avansată
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Acesta este un master interdisciplinar, cu obiective precum formarea de specialişti în: asimilarea caracteristicilor şi cerinţelor specifice pieselor oftalmice şi echipamentelor opto-mecatronice utilizate în optometrie; formarea abilităţilor de cercetare, proiectare, dezvoltare în domeniul ingineriei optice; implementarea sistemelor mecatronice în producţia lentilelor oftalmice, aparatelor de diagnosticare şi recuperare oculară; expertize, consultanţă tehnică, service pentru sisteme optometrice.
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Optometrie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul
- controlul și asigurarea calității în cabinetele de optometrie și oftalmologie
- Optică aplicată în optometrie
- Patologie optometrică clinică
- Sisteme optomecatronice în optometrie
- Cercetare științifică / practică
- Modelarea sistemului vizual
- Tehnologii avansate de fabricație utilizate în optică și optometrie
- Metrologie
- standardizare și conformitate de produs în domeniul optic si optometric
- Metode avansate de evaluare a funcției vizuale
- Optometrie comportamentală
- Optometrie geriatrică
- Modele informatice avansate în optică și optometrie
- Percepție vizuală în spațiu și în mișcare
- Cercetare științifică / practică
- Cercetare științifică / practică disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Materiale de constructii
- Dezvoltarea urbană și regională
- Business Administration and Engineering in Industry – Administrarea și Ingineria AfacerilorFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Chimie alimentară şi tehnologii biochimiceFacultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
- Inginerie geotehnicăFacultatea de Hidrotehnică
- Comunicații mobile
- Evaluarea bazinelor de sedimentare și a resurselor mineraleFacultatea de Geologie şi Geofizică
- Imagistică avansată medicală
- Geomatică pentru ingineria mediuluiFacultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului
Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
Facultatea de Inginerie Mecanica a luat fiinta in anul 1921 ca parte a facultatii de Electromecanica, de unde s-a desprins in anii '50. De-a lungul anilor, profesori de mare renume au contribuit la procesul de formare a studentilor facultatii noastre, printre acestia numarându-se presedinti si membri ai Academiei Române, personalitati stiintifice de prestigiu atât pe plan national, cât si international.
În prezent Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică şcolarizează studenţi în patru domenii, şi anume: Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Robotică, Inginerie şi Management Industrial şi ştiinţe Ingenereşti Aplicate. La rândul său, domeniul Inginerie Mecanică se subdivide începând din anul al treilea de studii în următoarele specializări: Sisteme şi Echipamente Termice, Maşini şi Sisteme Hidraulice şi Pneumatice, Echipamente pentru Procese Industriale şi Mecanică Fină şi Nanotehnologii.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.