Artificial Intelligence/ Inteligenţă artificială
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul oferă cunoștințe aprofundate din domeniul inteligenței artificiale, atât la nivel algoritmic cât și la nivel de tehnologii, care permit construirea sistemelor inteligente artificiale, îmbunătățirea interacțiunii între utilizator și sistemele artificiale, cât și dezvoltarea aplicațiilor cognitive autonome, bazate pe agenți inteligenți, interfețe în limbaj natural, vedere artificială și învățare automată.
Științe Inginerești
Calculatoare și tehnologia informației
Calculatoare
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Knowledge Representation and Reasoning
- Data Mining
- Type Systems and Functional Programming
- Course option
- Research activities
- Multi-agent Systems
- Natural Language Processing
- Symbolic and Statistical Learning
- Course option
- Research activities
- Self-organizing Systems
- Neural Networks
- Software Verification and Validation
- Course option
- Research activities
- Research activities
- M.Sc. thesis preparation
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Ingineria Sistemelor ElectroenergiceFacultatea de Energetică
- Managementul şi protecţia informaţieiFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Biomateriale metaliceFacultatea de Știința și Ingineria Materialelor
- Controlul calității și securitatea produselor alimentareFacultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
- Dezvoltarea urbană și regională
- Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energeticFacultatea de Energetică
- Surse regenerabile de energieFacultatea de Inginerie Electrică
- Mecanică de precizieFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Management în TransporturiFacultatea de Transporturi
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Automatică și Calculatoare pregătește ingineri în domeniul IT prin programele de studii de licență (Automatică și informatică aplicată, Calculatoare și Tehnologia informației), masterat și doctorat din cadrul domeniului de ierahizare Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, clasificat în categoria A a celor mai performante programe. Rata de reușită la angajare a absolvenților, după finalizarea studiilor, este una foarte ridicată, aceștia fiind apreciați de companii importante precum Microsoft, IBM, Continental, Endava sau Delphi. Misiunea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare constă în formarea unor specialişti de înaltă performanţă şi competenţă în domeniile Calculatoare şi Tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor. Facultatea noastră oferă studenţilor o educaţie care combină studiul academic riguros cu stimularea activităţilor creative, pregătind ingineri cu competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale. Programele de studiu oferite de facultatea noastră îndeplinesc standardele impuse de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Nivelul ridicat al cursurilor organizate asigură echivalenţa diplomei acordate cu diplomele celor mai prestigioase universităţi. Absolvenţii noştri sunt angajaţi ai companiilor importante de IT sau sunt înscrişi la doctorat în universităţi şi institute de cercetare din lumea întreagă.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.