Nutritie si baza furajera
Despre program
Înfiinţarea acestui program a deveni o necesitate pentru aprofundarea cunoaşterii în domeniul nutriţiei şi alimentaţiei animalelor în vederea desfăşurării de activităţi cu nivele profesionale înalte: cercetare, doctorat, învăţământ universitar, precum şi pentru reţeaua naţională de producere a preparatelor furajere (nutreţuri combinate, CPVM-uri, premixuri). Factorul alimentar fiind unul major de influenţare a performanţelor productive ale animalelor implică formarea de specialişti cu competenţe în dirijarea proceselor metabolice şi biotehnologice la diferite specii şi categorii de animale, iar studiul universitar de tip MASTER poate asigura o astfel de instrucţie.
Științe Agricole
Zootehnie
Zootehnie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Controlul calităţii hranei
- Practică (1 săptămână)
- Cercetare ştiinţifică pentru întocmirea lucrării de disertaţie
- Elaborarea lucrării de disertație
- Managementul organizației școlare (facultativ)
- Practică pedagogică (facultativ)
- Modelarea metabolismului nutrienţilor la animale
- Optimizarea bazei furajere din fermele de creştere a animalelor
- Adaptare digestivă si metabolică la rumegătoare
- Aplicaţii ale modelării matematice in optimizarea raţiilor furajere
- Adaptare digestivă si metabolică la monogastrice
- Suplimente nutriţionale
- Psihopedagogia adolescenţilor
- tinerilor şi adulţilor (facultativ)
- Proiectarea şi managementul programelor educaţionale (facultativ)
- Didactica domeniului şi dezvoltări în didactica specialităţii (învăţământ liceal
- post liceal
- universitar) (facultative)
- Consiliere și orietare (optional)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Protectie si Expertizare FitosanitaraFacultatea de Agricultură
- Ameliorare și producere de sămânță la plantele cultivateFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Agricultură (în limba engleză)Facultatea de Agricultură
- Inginerie geneticăFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Calitatea produselor si subproduselor viti-vinicoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Tehnologii in sistemele ecobiologice horticoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Tehnici in proiectarea si amenajarea peisajuluiFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Bioingineria Resurselor Animaliere
Zootehnia — Știința creșterii animalelor - studiază procesele de creștere, reproducere, nutriție și lactație la animalele de interes economic, precum și modul în care aceste procese pot fi controlate pentru a îmbunătății productivitatea, sănătatea și bunăstarea animalelor.
Biotehnologia—Un domeniu modern, în plină dezvoltare, bazat pe aplicarea biologiei în agricultură. Utilizează sistemele biologice, organisme vii sau derivați ai acestora pentru a obține sau modifica produse sau procese de uz specific. Biotehnologiile găsesc soluții acolo unde alte științe își ating limitele.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.