Tehnologii in sistemele ecobiologice horticole
Despre program
Masterul se adresează tuturor absolvenţilor de învăţământ universitar de profil, precum şi tuturor absolvenţilor universitari care au preocupări în domeniu sau care solicită această formă de specializare pentru a putea face faţă sarcinilor derivate din activitatea profesională pe care o desfaşoară sau care intenţionează ca in perspectivă să participe la concursul de admitere la doctorat.
Misiunea masterului constă în pregătirea profesională a absolvenţilor de licenţă prin continuarea procesului de instruire la un nivel superior, nivel care solicită aprofundarea şi deprinderea instrumentelor de cercetare specifice pe o bază interdisciplinară pertinentă.
Specializarea masterului răspunde în condiţiile economiei de piaţă necesităţilor vitale de perfecţionare a specialiştilor din cadrul activităţilor horticole de la nivelul comunităţilor locale sau regionale, a societăţilor comerciale agricole, diverselor asociaţii cu sau fără statut juridic, persoanelor care asigură managementul diverselor exploataţii agricole de tip arendă sau fermelor ţărăneşti de tip familial.
Acest master se adresează tuturor specialiştilor sau altor persoane care activează în suprastructura producţiei agricole sau în domeniul horticol cum sunt: specialişti din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene şi Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei; specialişti din cadrul Agenţiilor Judeţene de Consultanţă Agricolă, Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă; specialişti din cadrul instituţiilor publice locale, zonale şi centrale din domeniul amenajării şi dezvoltării rurale; specialişti din învăţământul agricol şi economic; specialişti din administraţia de stat, structurilor de asigurare a producţiei agricole, din cadrul reţelelor agri- bussines din aval şi din amonte de producţia horticolă.
Științe Agricole
Horticultură
Horticultură
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Principii şi tehnologii moderne în diferite sisteme de cultură a legumelor
- Principii şi tehnologii moderne de cultură în pomicultură
- Principii şi tehnologii moderne în viticultură
- Principii şi tehnologii moderne în floricultură
- Particularităţi metodologice şi tehnologice de producere a legumelor în sistem ecologic
- Particularităţi metodologice şi tehnologice de producţie în sistem ecologic în pomicultură
- Paticularităţi metodologice şi tehnologice de producţie în sistem ecologic în viticultură
- Particularităţi metodologice şi tehnologice de producţie în sistem ecologic în floricultură
- Metode moderne de conservare a produselor horticole ecologice
- Metode moderne de protecţie a culturilor horticole
- Metode moderne de producere a materialului săditor arboricol
- Etică și integritate academică
- Practică de specialitate
- Cercetare specifică şi documentare pentru disertaţie
- Elaborare disertaţie*
- Susţinerea lucrării de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Biologie aplicată în agriculturăFacultatea de Agricultură
- Agricultură (în limba engleză)Facultatea de Agricultură
- Calitatea produselor si subproduselor viti-vinicoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Proiectare si evaluare tehnico – economica a productiilor animaliereBioingineria Resurselor Animaliere
- HorticulturaFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Securitatea si calitatea produselor horticole primareFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură și Inginerie genetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt incadrate, conform clasificarii universitatilor in categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant (meniul zilei la pretul de 10 lei) si un club studențesc.
Studenții noștri beneficiază de burse substanțiale: bursa socială – 600 lei; bursa de merit – 800 lei, bursa de performanță 1500 lei.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.