Agricultură (în limba engleză)
Despre program
The Faculty of Agriculture in Timisoara is the oldest faculty of our university. The Faculty of Agriculture, rooted in history, enriched continuously with new specializations that meet social demands, operating in the 6 bachelor programs, 7 master programs, and a doctoral school. In all these areas and specializations, students are trained in day courses and distance learning courses (the latter is possible for the specializations Agriculture and Environmental Protection and Engineering in Agriculture).
Științe Agricole
Agronomie
Agricultură
Licență
Engleza
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Biofizică şi agrometeorologie
- Baza energetică şi maşini agricole I
- II
- Botanică I
- II
- Matematică și statistică
- Informatică
- Pedologie
- Introducerea în practica agricolă
- Psihologia educaţiei
- Educatie fizică I
- II
- Microbiologie
- Limbi străine (germană
- engleză
- franceză)
- Practică
- Topografie şi desen tehnic
- Pedologie
- Biochimie
- Originea și diversitatea speciilor de plante cultivate
- Discipline facultative (Pedagogie I
- Conducerea tractorului)
- Agrotehnică I
- II
- Agrochimie I
- II
- Baza energetică şi maşini agricultură
- Îmbunătăţiri funciare
- Fiziologia plantelor
- Cadastru funciar
- Etnologie şi folclor
- Măsuri de finanțare pentru agricultură
- Teledetecţie și GIS
- Pedagogie II
- Etnolingvistică
- Managementul proiectului
- Educație fizică III
- IV
- Sisteme de agricultură
- Practică
- Genetică
- Ecologie şi protecţia mediului
- Tehnica experimentală
- Ecoeconomie
- Pedologie ameliorativă
- Resurse de sol
- Didactica specialităţii
- Comunicare profesională
- Producerea de sământă și material de plantat
- Consultanță agricolă
- Viticultură
- Condiţionarea și păstrarea produselor agricole
- Management
- Contabilitate și gestiune economică
- Drept şi legislaţie agrară
- Fitotehnie şi plante industriale I
- II
- Amenajamente silvopastorale
- Limbi străine (germană
- engleză
- franceză)
- Practică de proiect
- Practică
- Legumicultură
- Plante medicinale și aromatice
- Agricultură ecologică
- Pomicultură
- Discipline faultative (Floricultură
- Conducere auto
- Gestionarea fertilitatii solului)
- Entomologie I
- II
- Cultura pajiştilor şi a plantelor furajere I
- II
- Fitopatologie I
- II
- Irigarea culturilor
- Bonitarea terenurilor agricole
- Zootehnie generală
- Instruire asistată de calculator
- Practică pedagogică pentru învățămânul preuniversitar obligatoriu I
- II
- Cultura plantelor tropicale
- Agricultură în cultura populară
- Practică
- Nutriția animalelor
- Ameliorarea plantelor
- Managementul clasei de elevi
- Culturi energetice
- Conservarea și îmbunătățirea habitatelor de pajiste de interes comunitar
- Dezvoltare rurală
- Examen absolvire: Nivelul I
- Etică și integritate academică
- Marketing
- Economie rurală
- Fitotehnie I
- II
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Manipulare genetica la planteFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Tehnici in proiectarea si amenajarea peisajuluiFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Tehnici moderne de gastrotehnie și de catering(T.M.G.C.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- SilviculturaFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Extracte şi aditivi naturali alimentariFacultatea de Inginerie Alimentară
- Animale de companie si de agrementBioingineria Resurselor Animaliere
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Agricultură
Facultatea de Agricultură a fost înfiinţată în anul 1912. Este cea mai veche şi prestigioasă instituţie romanească de învăţământ universitar agricol. A acordat prima diplomă de inginer agronom din România. Misiunea de bază a facultăţii este aceea de formare a specialiştilor pentru unul din cele mai complexe domenii ale economiei naţionale. Aceştia vor avea o bogată pregătire teoretică şi practică, fiind capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din agricultura românească. De asemenea, prin cunoştinţele dobândite vor putea exercita funcţii de management şi marketing, exploatare a utilajelor specifice, protecţia plantelor etc. Toate acestea în conformitate cu noile legi specifice din agricultură, cu dinamica fondului funciar, cu noile cerinţe europene. Totodată, viitorii absolvenţi ai facultaţii sunt instruiţi pentru activitatea de cercetare, pedagogie şi metodică pentru a deveni cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi universitar. O altă misiune a facultăţii este şi aceea de pregătire continuă a absolvenţilor prin masterat, doctorat sau alte specializări postuniversitare. Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective: - asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico - materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă; - dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico - materiale pentru învăţământ şi cercetare; - creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional; - conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie; - specializarea postuniversitară a absolvenţilor prin masterat şi doctorat; - perfecţionarea activităţii didactico-metodice a absolventilor nostri care vor deveni cadre didactice în gimnazii şi licee agroindustriale, licee de cultură generală, universităţi; - actualizarea instruirii absolventilor din zona de influenţă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, prin cursuri de specializare; - acordarea de consultanţă agenţilor economici în domeniul producţiei agricole şi a celei colaterale; - ameliorarea continuă a activităţilor şi performanţelor prin valorificarea experienţei universităţilor şi centrelor de cercetare de referinţă din ţară şi străinătate în domeniul producţiei agricole.Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.