Despre program

     Programul de masterat „Ameliorare şi producere de sămânţă la plantele cultivate” are misiunea de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică, în scopul formării unor specialişti care să aibă capacitatea de a organiza şi conduce programe de ameliorare la specii agricole sau horticole, de a coordona unităţi specializate în rroducerea de sămânţă, dar şi cu competenţă în efectuarea lucrărilor de control şi certificare a loturilor semincere.

     Misiunea didactică a programului de masterat este să formeze specialişti competenţi să aplice în ameliorarea plantelor şi producerea de sămânţă a metodelor clasice, dar şi a celor moderne oferite de dezvoltarea ramurilor biotehnologiei. Prin împletirea metodelor convenţionale cu cele neconvenţionale de ameliorare, eficacitatea acestui proces complex va spori, iar materialul biologic obţinut va corespunde cerinţelor cultivatorilor în privinţa performanţelor, în conformitate cu endinţele mondiale.

     Instruirea cursanţilor va duce la îndeplinirea misiunii, aceasta fiind susţinută de facilităţile puse la dispoziţie în ceea ce priveşte documentarea, prelucrarea datelor, formularea concluziilor, integrarea cunoştinţelor teoretice în activitatea practică. La sfârşitul programului, absolvenţii vor fi pregătiţi pentru a lucra în cadrul unor colective de ameliorare multidisciplinare sau în cadrul fermelor specializate în realizarea unor loturi de hibridare sau loturi semincere din categorii biologice superioare. Cunoscând legislaţia specifică producerii şi circulaţiei seminţelor, vor putea fi cooptaţi în cadrul inspectoratelor pentru controlul calităţii seminţelor.

Domeniu de licenta/master
Biotehnologii
Specializare
Biotehnologii
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Bazele biologice şi genetice ale ameliorării plantelor şi producerii de sămânţă
 • Metodologie şi tehnologia ameliorării speciilor agricole şi horticole
 • Aplicaţiile geneticii cantitative în ameliorarea plantelor
 • Metodologia producerii de sămânţă şi material săditor la speiile agricole şi horticole
 • Metodologie şi tehnologia ameliorării speciilor agricole şi horticole
 • Aspecte fiziologice în producerea şi conservarea seminţelor la plantele cultivate
 • Utilizarea biotehnologiilor moderne în ameliorarea plantelor şi producerea de seminţe
 • Metode statistice utilizate în ameliorarea plantelor
 • Markeri moleculari
 • Reglementări în domeniul producerii de sămânţă şi material săditor
 • Tehnologia producerii de sămânţă la speciile agricole
 • Tehnologia producerii de sămânţă la speciile horticole
 • Etică și integritate academică
 • Practică de specialitate
 • Cercetare științifică și documentare pentru disertație
 • Elaborare disertației

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara

Facultatea de Horticultură şi Silvicultură

Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și  pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură și Inginerie genetică.

Toate cele patru programe de studiu sunt incadrate, conform clasificarii universitatilor in categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant (meniul zilei la pretul de 10 lei) si un club studențesc.

Studenții noștri beneficiază de burse substanțiale: bursa socială – 600 lei; bursa de merit – 800 lei, bursa de performanță 1500 lei.

Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara

Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii. 

Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.

Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer