Diversitatea ecosistemelor forestiere
Despre program
Misiunea programului de master constă în pregătirea profesională a absolvenţilor de licenţă prin continuarea procesului de instruire la un nivel superior, nivel care solicită aprofundarea şi deprinderea instrumentelor de cercetare specifice pe o bază interdisciplinară pertinentă.
Domeniul de aprofundare al programului de masterat “DIVERSITATEA ECOSISTEMELOR FORESTIERE"’ se încadrează într-un domeniu prioritar de cercetare, deoarece pădurile, unele dintre cele mai complexe ecosisteme din lume, caracterizate printr-o mare biodiversitae, trebuie gospodărite durabil şi conservate.
Prin misiunea si obiectivele stabilite, programul de masterat contribuie la creşterea prestigiului universităţii noastre, asigura o concurenţă reală şi benefică între scoli de acelaşi profil din România, amplificand şi mai mult schimburile şi activităţile de cooperare cu alte universităţi din lume, asigurand totodata condiţiile necesare parcurgerii de către absolvenţi a celei de-a treia trepte de pregătire universitară şi anume doctoratul.
Masterul „Diversitatea ecosistemelor forestiere”, se adresează tuturor absolvenţilor de învăţământ universitar de profil, precum şi tuturor absolvenţilor universitari care au preocupări în domeniu sau care solicită această formă de specializare pentru a putea face faţă sarcinilor derivate din activitatea profesională pe care o desfăşoară sau care intenţionează ca în perspectivă să participe la concursul de admitere la doctorat. Aprofundarea studiilor în cadrul acestui program de studiu este motivată de necesitatea formării şi în ţara noastră a unor specialişti în domeniul cercetării,
Științe Agricole
Silvicultură
Silvicultură
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Zonarea vegetației forestiere
- Modelarea mecanismelor bazate pe interacțiunile biochimice din ecosistemele forestiere
- Tehnologii ecoproductive în exploatările forestiere
- Conservarea fondului genetic şi biodiversitatea
- Sisteme integrate de evaluare si control a speciilor segetale din pepiniere si plantatii
- Genetica ecologică
- Diversitatea faunei ecosistemelor forestiere
- Dinamica pădurilor
- Pădurea
- carbonul și schimbările climatice
- Diversitatea entomofaunei
- Modelare statistico-matematică
- Amenajările forestiere și accentuarea biodiversității în spațiul rural
- Etică și integritate academică
- Practică de specialitate
- Cercetare științifică și documentare pentru disertație
- Elaborare disertaţie*
- Susţinere lucrare de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Managementul dezvoltării rurale durabileFacultatea de Management și Turism Rural
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Proiectare si evaluare tehnico – economica a productiilor animaliereBioingineria Resurselor Animaliere
- Horticultura – IFRFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Aliment – Nutriție umanăFacultatea de Inginerie Alimentară
- Agricultură IFRFacultatea de Agricultură
- Ameliorare și producere de sămânță la plantele cultivateFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Diversitatea ecosistemelor forestiereFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură și Inginerie genetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt incadrate, conform clasificarii universitatilor in categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant (meniul zilei la pretul de 10 lei) si un club studențesc.
Studenții noștri beneficiază de burse substanțiale: bursa socială – 600 lei; bursa de merit – 800 lei, bursa de performanță 1500 lei.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.