Modele de decizie, risc şi prognoză
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul masterului „Modele de Decizie, Risc şi Prognoză” a fost elaborat după modele similare ale programelor din Uniunea Europeană, fiind în acelaşi timp ancorat în problemele reale ale economiei româneşti. Fiind un master complementar, are misiunea de a pregăti specialişti ce se pot adapta diverselor cerinţe economice şi tehnice pe care piaţa actuală a muncii le impune. Scopul acestui program este să ofere absolventului pârghii de participare directă la alegerea traiectoriei sale formative, care să-i mărească şansele de accedere la competiţia de pe piaţa forţei de muncă. Absolvenţii acestei specializări de master pot accede în cele mai diverse domenii de activitate fiind căutaţi pe piaţa forţei de muncă de la întreprinderi cu profil financiar, companii naţionale şi internaţionale, până la instituţii de cercetare şi învăţământ superior.
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Inginerie medicală
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Grafică pe calculator
- Matematici financiare si bancare
- Probabilităţi
- Statistică computatională
- Modele matematice în teoria riscului
- Teoria aşteptării
- Programare neliniară
- Teoria deciziei
- Modele statistice în Marketing
- Sondaje
- Sisteme Fuzzy
- Tehnici Monte-Carlo
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Comunicații mobile
- Biomedical Informatics – Informatică biomedicalăFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Vehicule pentru transport feroviarFacultatea de Transporturi
- Tehnologii software avansate pentru comunicații
- Sisteme hidraulice și pneumatice avansateFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Drumuri, poduri și infrastructuri militareFacultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament
- Obținerea, procesarea și caracterizarea nanomaterialelor metaliceFacultatea de Știința și Ingineria Materialelor
- Termodinamica echipamentelor pentru procese industrialeFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Arhitecturi orientate pe servicii pentru intreprinderiFacultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Ştiinţe Aplicate
Facultatea de Ştiinţe Aplicate a fost infiinţată în anul 2005, la propunerea Departamentului de Matematică şi a Departamentului de Fizică. Acestă facultate asigură o pregătire multidisciplinară, fundamentală (bazată pe Matematică, Fizică, Informatică), inginerească generală şi managerială, teoretică şi experimentală, psiho-pedagogică şi socio-umană, precum şi cunoaşterea unei limbi străine. Pregătirea este orientată spre identificarea şi rezolvarea problemelor noi, cu competenţe în specializările inginereşti ale viitorului (Modelare Matematică şi Fizică, Optică, Nanoelectronică, Econofizica). Aceasta permite o autoperfecţionare continuă şi flexibilă, fiind continuu adaptată pieţei mondiale a muncii şi cererii publice şi private de ingineri experţi în modelare şi simulare matematică-fizică pentru firme multifuncţionale High-Tech şi I.T., reţele INTERNET, T.V., Radio, cercetare, invăţămant, management, QA, bănci, asigurări, ziaristică specializată, administraţie.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.