Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentară
in cadrul Universitatea "Transilvania" din Braşov, din Brasov, Transilvania
Despre program
Obiectivul programului de studii Controlul şi expertiza produselor alimentare este acela de a forma specialişti pentru controlul şi expertiza produselor alimentare şi optimizarea calităţii produselor alimentare. Identificarea, descrierea şi utilizarea adecvată a noţiunilor specifice ştiinţei alimentului şi siguranţei alimentare.
Supravegherea, conducerea, analiza şi proiectarea tehnologiilor alimentare de la materii prime până la produs finit. Monitorizarea sistemelor de management al calităţii şi siguranţei alimentare. Realizarea controlului şi expertizei produselor alimentare inclusiv în domeniul protecţiei consumatorilor. Realizarea de activităţi de management şi marketing pe lanţul agro-alimentar.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Algebră şi geometrie
- Fizică
- Utilizarea şi programarea calculatoarelor
- Geometrie descriptivă şi desen tehnic
- Chimie generală
- Limbi de circulaţie internaţională
- Matematici speciale
- Ştiinţa materialelor
- Fundamente de mecanică
- Grafică tehnică asistată de calculator
- Cultură şi civilizaţie
- Fundamente de ing. Electrică şi electronică
- Matematici asistate de calculator
- Mecanică
- Rezistenţa materialelor
- Ştiinţa materialelor
- Desen tehnic şi infografică
- Fundamente de automatizări
- Toleranţe şi control dimensional
- Vibraţiile sistemelor mecanice
- Mecanisme
- Maşini şi sisteme de producţie
- Organe de maşini şi mecanisme
- Mecanica fluidelor şi maşini hidraulice
- Termotehnică
- Acţionări hidraulice şi pneumatice
- Metoda elementului finit
- Tehnologia de fabricaţie
- mentenanţă şi recuperare
- Ingineria sistemelor de proces
- Organe de maşini şi tribologie
- Dinamica maşinilor şi utilajelor
- Mecanica ruperii şi deformării plastice
- Materiale compozite
- Transfer de căldură şi masă
- Echipamente şi instalaţii hidropneumatice
- Utilaje pentru produse vegetale
- Utilaje pentru morărit și panificație
- Utilaje pentru produse animale
- Sisteme pentru tehnologii extractive
- Monitorizarea sistemelor industriale
- Utilaje pentru horticultură
- Utilaje pentru prelucrarea primară a cerealelor
- Mașini și instalații zootehnice
- Mașini agricole de recoltat
- Sisteme de acțiionare și automatizare
- Tehnici de măsură în inginerie
- Montajul și punerea în funcțiune
- Ambalaje și sisteme de ambalare
- Examen de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Brasov
- Management și Sisteme Tehnice în Exploatări ForestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Inginerie ForestieraFacultatea de Ingineria lemnului
- Ingineria și designul produselor finite din lemn (în limba engleză)Facultatea de Ingineria lemnului
- Structuri Avansate din Lemn și Tehnologii InovativeFacultatea de Ingineria lemnului
- Exploatări forestiereFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- SilviculturăFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
- Maşini şi instalaţii pentru agricultură şi industrie alimentarăFacultatea de Alimentaţie şi Turism
- Ingineria și designul produselor finite din lemnFacultatea de Ingineria lemnului
- CinegeticăFacultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere
Facultatea de Alimentaţie şi Turism
Deşi tânără, Facultatea de Alimentaţie şi Turism s-a făcut repede cunoscută prin promovarea unui învăţământ modern şi dinamic, racordat la sistemul internaţional, într-unul din domeniile cele mai atrăgătoare şi mai importante în momentul de faţă: studiul alimentaţiei în armonie cu cel al industriei turismului şi ospitalităţii. Este singura facultate din România care abordează unitar alimentaţia şi turismul într-o viziune inginerească. Concomitent, problematica este studiată şi din perspectiva managementului, îmbinând aspectele tehnice cu cele specifice gospodăririi activităţii, ca şi concept de afacere (inginerie economică), dar și in raport cu natura (ecoturismul etc.).
Calitatea vieţii fiecărei persoane, ca şi întreaga evoluţie a societăţii, depind de starea nutriţiei şi de sănătatea fizică şi psihică a omului. Lumea se confruntă astăzi cu o explozie demografică, concomitent cu o accentuare a deteriorării resurselor agricole şi alimentare la nivelul planetei. Securitatea alimentară, siguranţa alimentului, precum şi dezvoltarea intensivă a turismului reprezintă deci o provocare fără precedent în istorie. De aceea trebuie să fim pregătiţi în secolul al XXI -lea să facem faţă “avalanşei”reprezentate de ridicarea calităţii vieţii, mai precis legate de nevoile cantitative şi calitative alimentare şi nevoilor tot mai mari ale oamenilor de a se reface fizic și psihic rapid şi agreabil prin vacanţe şi călătorii.
Ceea ce îşi propune Facultatea de Alimentaţie şi Turism este schimbarea opticii actuale şi abordarea turismului dincolo de sfera serviciilor şi anume din perspectiva producţiei, a tehnicii, a înlănţuirii de procese şi a creativităţii inginereşti. Sintagma “alimentaţie şi turism” s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzătoare pe trunchiul licenţă - masterat - doctorat, aşa încât cadrele didactice universitare care sunt reunite în cadrul facultăţii reprezintă un colectiv multidisciplinar puternic şi divers, alcătuit majoritar din persoane cu experienţă, dar şi dintr-un grup de tineri entuziaşti. Aproape toţi membrii săi au doctoratul în domeniul pe care îl reprezintă.
Informatii despre Universitatea "Transilvania" din Braşov
Universitatea "Transilvania" din Braşov (UTBv) este o instituţie de învăţământ superior de stat din Braşov, România, care, prin "oferta de educaţie, prin cercetarea ştiinţifică şi prin numărul de studenţi reprezintă una dintre universităţile mari ale României, fiind şi universitatea reprezentativă din Regiunea 7 Centru.
Universitatea cuprinde 18 facultăţi, un număr de aproximativ 20.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice.
Universitatea oferă 100 programe de studiu de licenţă la Zi, ID şi FR, 66 de programe de masterat (de aprofundare sau cercetare ştiinţifică) la Zi, ID şi FR. În ceea ce priveşte doctoratul există în prezent 17 domenii.