Instalaţii pentru construcţii
in cadrul Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Învățământul superior de instalații a luat fiinţă în anul 1972 în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În cei peste 40 de ani de existență, acesta a cunoscut mai multe forme de organizare, fiind în prezent a doua facultate cu acest profil din țară, după cea de la București. Actualmente, Facultatea de Instalații pregătește ingineri în specializarea de licență ”Instalații pentru construcții”. Viitorii specialiști vor dobândi, pe parcursul celor 4 ani de facultate, competențele necesare pentru a activa atât în proiectarea, cât și în execuția, întreținerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru construcții civile și industriale: – Instalații de încălzire (sisteme de încălzire cu corpuri statice, centrale termice, panouri solare, cogenerare, încălzire prin pardoseală); – Instalații sanitare (alimentare cu apă și canalizare); – Instalații de ventilare și condiționare (instalații de ventilare și climatizare a aerului ambiental); – Instalații electrice (iluminat, instalații electrice de joasă şi medie tensiune); – Instalații frigorifice (echipamente performante de răcire din mediul rezidenţial şi industrial); – Instalații de gaze naturale (la utilizator şi reţele de gaze naturale); – Instalații de automatizare din clădiri.
Științe Inginerești
Ingineria instalaţiilor
Instalaţii pentru construcţii
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Algebră liniară
- geometrie analitică şi diferenţială
- Chimie aplicată
- Fizică
- Geometrie descriptivă
- Organe de maşini şi tehnologie mecanică pentru instalaţii
- Desen tehnic şi infografică
- Programarea calculatoarelor şi limbaje de programare
- Limbi moderne
- Educaţie fizică şi sport
- Topografie
- Materiale de instalații
- Mecanică
- Rezistenţă
- Informatică aplicată
- Ecologie şi protecţia mediului
- Matematici speciale
- Rezistenţă
- Termotehnică
- Hidraulică
- Electrotehnică
- Educatie fizică şi sport
- Proiectare asistată de calculator
- Limbi moderne
- Legislaţie în instalaţii şi construcţii
- Elemente de arhitectură
- Comunicare şi etică profesională
- Discipline opționale (Construcţii / Sisteme şi echipamente pentru depoluarea apelor uzate)
- Introducere în instalaţii şi tehnologia instalaţiilor
- Practică
- Maşini hidraulice
- Maşini electrice
- Instalaţii sanitare
- Instalaţii de încălzire
- Instalaţii frigorifice
- Termotehnica construcţiilor
- Aparate termice
- Surse neconvenţionale de energie
- Instalaţii hidroedilitare
- Marketing
- Instalaţii de ventilare şi condiţionare
- Instalații electrice
- Asigurarea calităţii în instalaţii
- Practică
- Instalatii de ventilare si conditionare
- Instalații electrice
- Sisteme de alimentare cu gaze
- Management şi resurse umane
- Automatizarea Instalaţiilor
- Gestiunea economico-financiară a întreprinderii şi marketing
- Automatizarea instalaţiilor
- Reţele termice
- Tehnologia şi montajul instalaţiilor
- Activitate de cercetare/proiectare
- Practică pentru elaborarea lucrării de licenţă
- Discipline opționale (Gestionarea automată a instalaţiilor în clădiri / Gospodărirea apelor
- Fiabilitatea instalaţiilor / Pompe de căldură
- Instalaţii electrice industriale / Sisteme de ventilare şi climatizare industrială
- Măsurări în instalaţii / Instalaţii hidraulice industriale
- Procese şi instalaţii termice industriale / Cogenerare şi transport energie termică)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Cluj-Napoca
- Logistica și Siguranța în Transporturi
- Inteligenţă şi viziune artificialăFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Dezvoltare sustenabilă și managementul mediului (în limba engleză)Facultatea de Știință și Ingineria Mediului
- CalculatoareFacultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș
- Inginerie de precizie şi managementul calităţii
- Managementul sistemelor electroenergetice moderneFacultatea de Inginerie Electrică
- Tehnologia construcţiilor de maşini(la Alba Iulia)Facultatea de Construcţii de Maşini
- Patologia şi reabilitarea construcţiilorFacultatea de Construcţii
- Controlul avansat al proceselorFacultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Instalaţii
Învățământul superior de instalații a luat fiinţă în anul 1972 în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În cei peste 40 de ani de existență, acesta a cunoscut mai multe forme de organizare, fiind în prezent a doua facultate cu acest profil din țară, după cea de la București. Actualmente, Facultatea de Instalații pregătește ingineri în specializarea de licență ”Instalații pentru construcții”. Viitorii specialiști vor dobândi, pe parcursul celor 4 ani de facultate, competențele necesare pentru a activa atât în proiectarea, cât și în execuția, întreținerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru construcții civile și industriale: - Instalații de încălzire (sisteme de încălzire cu corpuri statice, centrale termice, panouri solare, cogenerare, încălzire prin pardoseală); - Instalații sanitare (alimentare cu apă și canalizare); - Instalații de ventilare și condiționare (instalații de ventilare și climatizare a aerului ambiental); - Instalații electrice (iluminat, instalații electrice de joasă şi medie tensiune); - Instalații frigorifice (echipamente performante de răcire din mediul rezidenţial şi industrial); - Instalații de gaze naturale (la utilizator şi reţele de gaze naturale); - Instalații de automatizare din clădiri.Informatii despre Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN)
Structura Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este complexa si cuprinde treisprezece facultati repartizate in cele doua centre universitare, Cluj-Napoca si Baia-Mare la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau.
Oferta educationala, organizata in sistem Bologna, cuprinde programe de licenta, masterat si doctorat, precum si programe de formare continua. Domeniile de studii au o larga cuprindere, de la inginerie la arhitectura, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. De asemenea, in cadrul Universitatii Tehnice, functioneaza Departamentul pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, care organizeaza si deruleaza activitati si programe de educatie continua, cursuri postuniversitare, programe si cursuri de dezvoltare profesională continuă sau bazate pe standarde ocupaţionale.
Deplin integrata in viata comunitatii academice internationale, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este preocupata de schimbul international de valori stiintifice, iar aceasta tendinta se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare interuniversitara, sau in numarul mare de mobilitati ale studentilor. Deschiderea în continuare spre spaţiul european si mondial al învăţământului şi cercetării printr-un proces statornic de internaţionalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale universitatii.
Cercetarea este, alături de educaţie, principala prioritate a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. În toate facultăţile universităţii fiinţează structuri de cercetare, de la colective, grupuri şi laboratoare, până la centre şi platforme de cercetare. Domeniile abordate sunt într-o gamă întinsă de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentată, la ştiintele fundamentale, ştiinţe socio-umane sau arte. Direcţiile de cercetare deschise sunt orientate pe priorităţile şi perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informaţiei şi comunicaţii, la energii regenerabile şi ecologie, de la superconductivitate, spintronică şi nanomateriale, la management şi robotică, de la mecatronică şi inginerie electrica, la autovehiculul şi locuinţa viitorului ori la urbanism si societate.
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre si urmarind incadrarea continua intre acele institutii academice cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.