Facultatea de Instalaţii

Învățământul superior de instalații a luat fiinţă în anul 1972 în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În cei peste 40 de ani de existență, acesta a cunoscut mai multe forme de organizare, fiind în prezent a doua facultate cu acest profil din țară, după cea de la București.

Actualmente, Facultatea de Instalații pregătește ingineri în specializarea de licență ”Instalații pentru construcții”. Viitorii specialiști vor dobândi, pe parcursul celor 4 ani de facultate, competențele necesare pentru a activa atât în proiectarea, cât și în execuția, întreținerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru construcții civile și industriale:

– Instalații de încălzire (sisteme de încălzire cu corpuri statice, centrale termice, panouri solare, cogenerare, încălzire prin pardoseală);

– Instalații sanitare (alimentare cu apă și canalizare);

– Instalații de ventilare și condiționare (instalații de ventilare și climatizare a aerului ambiental);

– Instalații electrice (iluminat, instalații electrice de joasă şi medie tensiune);

– Instalații frigorifice (echipamente performante de răcire din mediul rezidenţial şi industrial);

– Instalații de gaze naturale (la utilizator şi reţele de gaze naturale);

– Instalații de automatizare din clădiri.

Studenți licență ---
Studenți master ---
Cadre didactice 59
Raport studenți/profesori ---
Promovabilitate licență ---
Promovabilitate master ---
Informații de contact pentru Facultatea de Instalaţii
B-dul 21 decembrie 1989, nr. 128-130

Programe pe care le găsești la Facultatea de Instalaţii

Programe de licență (1)

Programe de master (1)

Informații despre Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN)

Structura Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este complexa si cuprinde treisprezece facultati repartizate in cele doua centre universitare, Cluj-Napoca si Baia-Mare la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau.

Oferta educationala, organizata in sistem Bologna, cuprinde programe de licenta, masterat si doctorat, precum si programe de formare continua. Domeniile de studii au o larga cuprindere, de la inginerie la arhitectura, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. De asemenea, in cadrul Universitatii Tehnice, functioneaza Departamentul pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, care organizeaza si deruleaza activitati si programe de educatie continua, cursuri postuniversitare, programe si cursuri de dezvoltare profesională continuă sau bazate pe standarde ocupaţionale.

Deplin integrata in viata comunitatii academice internationale, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este preocupata de schimbul international de valori stiintifice, iar aceasta tendinta se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare interuniversitara, sau in numarul mare de mobilitati ale studentilor. Deschiderea în continuare spre spaţiul european si mondial al învăţământului şi cercetării printr-un proces statornic de internaţionalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale universitatii.

Cercetarea este, alături de educaţie, principala prioritate a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. În toate facultăţile universităţii fiinţează structuri de cercetare, de la colective, grupuri şi laboratoare, până la centre şi platforme de cercetare. Domeniile abordate sunt într-o gamă întinsă de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentată, la ştiintele fundamentale, ştiinţe socio-umane sau arte. Direcţiile de cercetare deschise sunt orientate pe priorităţile şi perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informaţiei şi comunicaţii, la energii regenerabile şi ecologie, de la superconductivitate, spintronică şi nanomateriale, la management şi robotică, de la mecatronică şi inginerie electrica, la autovehiculul şi locuinţa viitorului ori la urbanism si societate.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre si urmarind incadrarea continua intre acele institutii academice cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer