Ingineria și aplicațiile laserilor și acceleratorilor

Despre program

Acest program oferă potenţialilor candidaţi oportunitatea de a-şi dezvoltarea competenţele necesare în domeniile de vârf ale ingineriei laser şi acceleratorilor de particule, domenii din ce în ce mai des întalnite în industrie şi cercetare, în centre medicale sau laboratoare de analize. Urmând acest program, absolvenţii studiilor de licenţă îşi pot lărgi spectrul de oportunităţi de carieră în zona ingineriei de foarte înaltă performanţă urmând o pregătire multidisciplinară pe domenii conexe precum tehnologiile laser, acceleratorii de particule şi sistemele de comandă-control şi securitate aferente, cu perspectiva formării la nivel superior prin doctorat. Programul susţine pregătirea de specialişti pentru Proiectul major „Extreme Light Infrastructure Nuclear-Physics (ELI-NP), parte a proiectului european ELI. Competențe generale: – capacitatea de analiză şi rezolvare a unor probleme tehnice care apar la instalaţii complexe cum sunt laserii şi sursele fotonice bazate pe acceleratori – un grad ridicat de creativitate şi cunoştiinţe avansate de fizică din domeniul opticii, mecanicii, electronicii şi a fizicii nucleare aplicate în domeniul laserilor și acceleratorilor de particule – dezvoltarea capacităţii de a lucra în colective mixte, interdisciplinare, cu experţi din cele mai performante centre din țară și străinătate – rezolvarea unor probleme de cercetare interdisciplinare prin utilizarea fasciculelor laser și a gamma cu proprietăţi extreme

Domeniu de licenta/master
Științe inginerești aplicate
Specializare
Inginerie medicală
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Domeniile Laserilor şi Acceleratorilor - actualităţi şi perspective profesionale
  • Electromagnetism şi Fizica Plasmei pentru inginerie
  • Mecanică cuantică pentru aplicaţii
  • Fizică Atomică şi Nucleară pentru inginerie
  • Optică şi Laseri pentru aplicaţii
  • Ingineria şi aplicaţiile acceleratorilor de particule
  • Ingineria şi aplicaţiile laserilor de putere
  • Măsurarea şi dozimetria radiaţiilor ionizante
  • Utilizarea fasciculelor fotonice şi de particule accelerate in ştiinta materialelor şi medicină
  • Sisteme mecanice ultraprecise şi tehnica vidului
  • Electronică pentru ştiinţele experimentale
  • Metode şi Tehnici de Programare in High Performance Computing
  • Disciplină opţională
  • Cercetare ştiinţifică - Activitatea de cercetare din fiecare semestrul se va finaliza cu prezentarea unui PROIECT (care va condiţiona obţinerea creditelor de studiu transferabile)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti

Facultatea de Ştiinţe Aplicate

Facultatea de Ştiinţe Aplicate a fost infiinţată în anul 2005, la propunerea Departamentului de Matematică şi a Departamentului de Fizică. Acestă facultate asigură o pregătire multidisciplinară, fundamentală (bazată pe Matematică, Fizică, Informatică), inginerească generală şi managerială, teoretică şi experimentală, psiho-pedagogică şi socio-umană, precum şi cunoaşterea unei limbi străine. Pregătirea este orientată spre identificarea şi rezolvarea problemelor noi, cu competenţe în specializările inginereşti ale viitorului (Modelare Matematică şi Fizică, Optică, Nanoelectronică, Econofizica). Aceasta permite o autoperfecţionare continuă şi flexibilă, fiind continuu adaptată pieţei mondiale a muncii şi cererii publice şi private de ingineri experţi în modelare şi simulare matematică-fizică pentru firme multifuncţionale High-Tech şi I.T., reţele INTERNET, T.V., Radio, cercetare, invăţămant, management, QA, bănci, asigurări, ziaristică specializată, administraţie.

Splaiul Independenței nr. 313, corp BN 105

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer