Despre program

Se adresează absolvenților cu licență în specializarea Ingineria mediului în industria chimică și petrochimică, Facultatea Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Universitatea Politehnică București precum și celor cu licenta similara obținută la Universitatea Politehnică din Timițoara, Universitatea Tehnica „Gh.Asachi” Iași, Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea Sapienția Miercurea Ciuc. Programul de studiu „Ingineria mediului” pregătește specialiști în domeniul de ingineria mediului care: – să aplice cunoștințele din domeniile chimiei, chimiei-fizice, matematicii și ingineriei chimice în modelarea transformărilor chimice/fotochimice/biochimice care au loc în diferite sisteme naturale și în procesele de epurare – să cunoască procesele tehnologice generatoare de poluanți, care să fie capabili să înțeleagă, prevină și să remedieze efectele produse de poluarea datorita activităților antropice – să fie capabili să dezvolte politici de mediu la nivel comunitar În programul de studii „Ingineria mediului”, disciplinele de studiu prezintă legislația de mediu, tehnici de prelevare a probelor pentru analiză, proiectarea sistemelor de control al poluării aerului și a sistemelor de tratare avansată a influenților lichizi, metode electrochimice aplicate în protecția mediului, ingineria reacțiilor chimice ți optimizarea utilizării și recirculării apei pe platformele industriale, evaluarea riscului de mediu, sisteme de management de mediu și analiza ciclului de viață

Domeniu de licenta/master
Ingineria mediului
Specializare
Ingineria mediului
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Optimizarea utilizării şi recirculării apei pe platforme industriale
  • Procese electrochimice aplicate în protecţia mediului
  • Proiectarea sistemelor de control al poluării aerului
  • Politici de mediu
  • Tehnici moderne de prelevare şi pregătire a probelor pentru analiza de mediu

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor

Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor își are radăcinile înca din anul 1867, în fosta Școală de Poduri, Șosele și Mine când s-au introdus cursuri de Chimie predate de către profesorul Emanuel Bacaloglu. De altfel, facultatea este amplasată în ansamblul de clădiri situate în strada Polizu și începute în 1886 (Corpul A); Aici, academicianul Alfons Saligny a condus laboratoarele de Chimie între 1886 și 1903, fiind urmat de Grigore Pfeiffer. În perioada dintre cele doua razboaie mondiale au fost angajați tinerii Emilian Bratu, Costin Nenitescu, Șerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiți, academicieni, fondatori de școală.

În mod firesc, facultatea s-a dezvoltat apărând noi specializări, laboratoare și centre de cercetare ce corespund dezvoltării științifice și tehnologice. Actualmente, facultatea formează ingineri (patru ani) în specializări foarte diverse din industria chimica. Cursurilor de ingineri li se adaugă cursuri de studii aprofundate, școli academice postuniversitare etc. La fiecare doi ani facultatea coordonează „Conferința Națională de Chimie și Inginerie Chimică" și este o prezență activa în publicațiile științifice naționale sau străine.

Splaiul Independenței nr. 313, corp L 015

Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer