Geografia turismului
in cadrul Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
▸ Scopul principal al programului de studii Geografia Turismului este acela de a-l ajuta pe student să vadă că regiunea turistică cuprinde în limitele sale arii vaste la scara cărora fenomenul turistic se desfăşoară în întreaga sa complexitate, la cote majore de intensitate şi diversitate. Să poată identifica seriile de sisteme funcţionale, diferite unele de altele, dar toate având ca numitor comun satisfacerea complexă a cererii turistice. Studentul să poată identifica particularităţile regionale şi locale ale cadrului natural şi economico-social, ale istoriei, culturii şi civilizaţiei create de-a lungul veacurilor de fiecare popor şi naţiune din continentele extraeuropene – fapt ce va face posibilă individualizarea regiunilor turistice.
Științe ale Naturii
Geografie
Geografia turismului
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
[IF
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Bucuresti
- Geografie aplicată și dezvoltare regionalăFacultatea de Geografie
- Managementul resurselor și activităților turisticeFacultatea de Geografie
- Ecologie şi protecţia mediului (IFR)Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului
- GeografieFacultatea de Geografie
- GeologieFacultatea de Geologie şi Geofizică
- Geografia turismuluiFacultatea de Geografia Turismului din Sibiu
- Managementul integrat al capitalului naturalFacultatea de Biologie
- Geografia turismuluiFacultatea de Geografie
- BiochimieFacultatea de Biologie
Facultatea de Geografie
Cu toate că este o facultate tânăra în peisajul românesc, Facultatea de Geografie are deja o recunoaştere naţională, având o activitate susţinută în toate direcţiile de cercetare şi educaţie. În ultimii ani, odată cu creşterea numărului de studenţi a crescut şi importantă acestei facultăţi în cadrul universităţii.
Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori.
Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.
Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.
Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.
De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.