Electromecanică navală (sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională)
in cadrul Academia Navală "Mircea Cel Bătrân", din Constanta, Dobrogea
Despre program
–
Științe Inginerești
Inginerie marină şi navigaţie
Electromecanică navală
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Constanta
- Electromecanică IFRFacultatea de Inginerie Marină
- Arhitectura navală (școlarizare în Galați)Facultatea de Inginerie Marină
- Autovehicule rutiereFacultatea de Inginerie Mecanică
- Ingineria și managementul sistemelor și echipamentelor navaleFacultatea de Inginerie Mecanică
- Navigaţie şi transport maritim şi fluvial (secţia civilă)Facultatea de Navigație și Management Naval
- Inginerie economică în construcţiiFacultatea de Construcţii
- Ingineria sistemelor cu surse energetice regenerabileFacultatea de Științe Aplicate și Inginerie
- Sisteme electrice avansateFacultatea de Electromecanică Navală
- Ingineria structurilor de construcțiiFacultatea de Construcţii
Facultatea de Inginerie Marină
Facultatea de Inginerie Marină constribuie la pregătirea și formarea de ofițeri si ingineri in domeniul naval, atat la Sectia Marina Militara, cat si la Sectia Marina Comerciala. Datorita pregatirii fundamentale si de specialitate de care au parte, studentii isi dezvolta competentele necesare profesioniștilor din domeniul Ingineriei Marine pentru desfasurarea activitatilor intr-un mediu deosebit de competitiv.
Studentilor Sectiei de Marina Militara li se asigura dezvoltarea competentelor si abilitatilor specifice carierei militare prin activitatile de pregatire militara de baza, ei devenind astfel capabili sa conduca actiuni militare si sa intrebuinteze armamentul si tehnica de lupta navala.
Informatii despre Academia Navală "Mircea Cel Bătrân"
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este o instituţie cu peste 140 ani de tradiţie de învăţământ superior de marină, care se bucură de un bun renume internaţional, fiind cea mai bine clasată universitate românească din domeniu (universitate de educaţie şi cercetare ştiinţifică), conform ierarhiei naţionale realizată de MENCS.
În 2010, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a devenit prima universitate de profil acreditată cu calificativul maxim (Grad ridicat de încredere) acordat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Programele de studii universitare oferite de Academia Navală sunt acreditate de ARACIS şi certificate de Autoritatea Navală Română (ANR) privind respectarea prevederilor International Maritime Organization (IMO). Calitatea procesului de învăţământ este certificată ISO 9001:2015 de către Bureau Veritas.
Academia Navală are parteneriate cu peste 20 de instituţii de învăţământ superior din ţară şi străinătate, şi aproape 100 de agenţi economici şi instituţii publice din industria navală (agenţii de crewing, operatori portuari, companii naţionale, şantiere navale, autorităţi locale şi naţionale etc.)