Eficiența Energetică
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Cu o tradiţie de peste 65 de ani, Facultatea de Energetică s-a dezvoltat permanent devenind o şcoală de elită în învăţământul superior tehnic românesc, cunoscută şi recunoscută la nivel naţional şi internaţional, în care se pregătesc anual peste 2000 studenţi. Cele peste 100 de cadre didactice, cu o activitate profesională şi ştiinţifi că recunoscută, contribuie la construirea unor caractere puternice, studenţii noştri fi ind apreciaţi şi recunoscuţi pentru gândirea sistemică şi pregătirea lor completă.
Energia reprezintă sângele unei economii şi în final al unei civilizaţii. În Epistola întâia către Corinteni Sfântului Apostol Pavel spunea „dacă dragoste nu am, nimic nu sunt”, parafrazând aceasta aserţiune Marin Preda îşi încheia romanul „Cel mai iubit dintre pământeni” cu cuvintele „dacă dragoste nu e nimic nu e”, credem că putem spune la rândul nostru „fără energie nimic nu e”.
Științe Inginerești
Inginerie energetică
Ingineria sistemelor electroenergetice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Elemente de statistică şi prelucrarea datelor
- Proiectare asistată de calculator
- Gestiunea energiei electrice
- Sisteme pentru conducerea reţelelor electrice de distribuţie
- Digitalizarea in sectorul energetic
- Cercetare ştiinţifică şi practică
- Proiectarea și managementul programelor educaționale
- Gestiunea energiei termice
- Impactul utilizării energiei asupra mediului 1
- Instrumentaţie şi proceduri pentru audit electroenergetic
- Cercetare ştiinţifică şi practică
- Finantarea proiectelor energetice
- Managementul proiectelor de ef energ
- Monitorizarea eficienţei energetice şi a calităţii energiei
- Impactul utilizării energiei asupra mediului 2
- Managementul energiei la consumator
- Eficienţa energetică în clădiri
- Asigurarea calităţii serviciului energetic
- Cercetare ştiinţifică şi practică
- Cercetare ştiinţifică
- practică şi elaborare disertaţie
- Etică
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Inginerie civilă (în limba engleză)Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Sisteme inteligente și vederea artificială
- Service engineering and management/ Ingineria și managementul serviciilorFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Materiale de constructii
- Management în tehnologia informaţieiFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Ingineria MediuluiFacultatea de Hidrotehnică
- Logistica TransporturilorFacultatea de Transporturi
- Știința și Ingineria Materialelor Oxidice Avansate și NanomaterialeFacultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
- Electronică de putere şi acţionări electriceFacultatea de Inginerie Electrică
Facultatea de Energetică
Facultatea de Energetică este una dintre școlile de elită ale învățământului superior românesc, prima instituție academică de învățământ energetic din țară, înființată în anul 1950, recunoscută pentru profesionalism, standarde academice și științifice de înalta calitate.
Facultatea de Energetică oferă programe de studii de licență, masterat și doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile și condiții de studiu la nivel mondial pentru peste 1.500 de studenți anual. Studenții facultății de Energetică au posibilitatea de a se pregăti în toate domeniile Ingineriei Energetice, dobândind competențe în domeniul proiectării, construcției, exploatării, mentenanței, conducerii și planificării activității din centralele electrice clasice (termoelectrice, hidroelectrice, nuclearoelectrice), din centralele bazate pe surse regenerabile de energie (fotoelectrice, eoliene, microhidrocentrale, ferme marine), respectiv din sistemele de transport și distribuție a energiei.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.