Controlul şi expertiza produselor alimentare
Despre program
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematici speciale
- Fizică I
- II
- Chimie organică I
- Ecologie şi protecţia mediului
- Informatică aplicată
- Chimie anorganică şi analitică I
- II
- Educaţie fizică şi sport I
- II
- Grafică asistată de calculator
- Chimie fizică şi coloidală
- Chimia alimentelor
- Elemente de inginerie electrică
- Elemente de inginerie mecanică
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană I
- II)
- Discipline facultative (Mărimi şi sisteme de unităţi de măsură
- Psihologia educației
- Pedagogie I)
- Microbiologie generală
- Inocuitatea produselor alimentare I
- II
- Chimie organică II
- Ambalarea
- etichetarea şi designul în industria alimentară
- Coloizi în industria alimentară
- Biochimie
- Operaţii unitare în industria alimentară I
- II
- Microbiologie specială
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Principiile nutriţiei umane
- Practică de domeniu
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană III
- IV)
- Discipline facultative (Educație fizică I
- II
- Istoria culturii şi civilizaţiei alimentare
- Pedagogie II
- Didactica specializării
- Materii prime animale şi vegetale)
- Igiena intreprinderilor din industria alimentară
- Alimente funcționale
- Utilaje în industria alimentară I
- II
- Managementul calității
- Contaminare minerală şi radioactivă a produselor agroalimentare
- Reologia alimentelor
- Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală I
- II
- Tehnologia produselor alimentare de origine animală I
- II
- Analiza produselor agroalimentare
- Metode și tehnici de analiză instrumentală
- Practică de specialitate
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană V
- Proiectarea produselor noi
- Etică în industria alimentară
- Etică și integritate academică)
- Discipline facultative (Limbă străină pentru procesatori alimentari
- Biologie moleculară
- Structuri productive integrate în industria alimentară
- Managementulul clasei de elevi
- Instruire asistată de calculator
- Practică pedagogică in invătămantul preuniversitar obligatoriu I
- II
- Condiţionarea şi păstrarea produselor agricole
- Zoonoze
- Reziduri anorganice şi organice în produsele agroalimentare
- Enzimologie şi recepturi alimentare dietetice)
- Biotehnologii speciale
- Principii şi metode de conservare ale produselor alimentare
- Gastrotehnie și catering
- Comportamentul consumatorului
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Controlul calităţii produselor de origine vegetală
- Controlul calităţii produselor de origine animală
- Management
- Marketing
- Merceologia produselor alimentare
- Expertiză şi siguranţă alimentară
- Politici și strategii globale de securitate alimentară
- Elaborarea Proiectului de diplomă
- Practică pentru Proiectul de diplomă
- Discipline opționale (Metode spectroscopice de analiza a alimentelor
- Autentificarea si falsificarea alimentelor)
- Discipline facultative (Norme de tehnica securităţii muncii şi protecţia împotriva incendiilor
- Gestiunea produselor alimentare
- Optimizarea tehnologiilor alimentare
- Procesarea vânatului
- Servicii de catering
- Surse de radiaţii şi tehnici de protecţie
- Analiza şi sinteza proceselor tehnologice)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- ZootehnieBioingineria Resurselor Animaliere
- Diversitatea ecosistemelor forestiereFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Tehnologii in sistemele ecobiologice horticoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Tehnici in proiectarea si amenajarea peisajuluiFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Agricultură IFRFacultatea de Agricultură
- Inginerie și management în alimentația publică și agroturism IFRFacultatea de Management și Turism Rural
- Ameliorare și producere de sămânță la plantele cultivateFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.