Biotehnologii industriale
Despre program
Științele vieții și biotehnologia sunt de importanță strategică pentru Europa în efortul acesteia de a deveni într-o perspectiva medie una din primele economii din lume bazate pe cunoaștere. Biotehnologiile, preluând inovațiile din zona științelor vieții, a informaticii și comunicațiilor, a ingineriei și tehnologiei chimice și biochimice, determină creșteri economice importante realizate utilizând atât microorganisme ca atare sau modificate genetic, cât și enzime specifice extrase din acestea, atunci cand conditiile de operare sau economia procesului nu permit utilizarea, în vivo, a microorganismelor vii. Biotehnologiile permit obținerea de produse farmaceutice, proteine terapeutice pentru îngrijirea sănătății oamenilor și animalelor, enzime industriale pentru alimentație și industria detergenților, bioremedierea mediului înconjurător (apa, aer, sol), diversificarea surselor energetice, a produselor chimice și biochimice de biosinteza, precum și recuperarea metalelor și a țițeiului. De asemenea, sunt utilizate celule vegetale și animale modificate genetic în agricultură, în silvicultură, medicină, precum și în alte domenii. Biotehnologia este un domeniu de aplicatii care are nevoie de o forta de munca inalt calificata, la nivelul cercetarii cat si la nivelul industriei dar si de specialisti care sa ofere consultanta in domeniul bioindustriilor.
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Biotehnologii industriale
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Ingineria și managementul afacerilor agricoleFacultatea de Management
- Inginerie și management în construcţiiFacultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului
- Inginerie economică şi managementul afacerilorFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Inovation and integrative technologyFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Inginerie industrială (în limba engleză – Industrial engineering)Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Ingineria prelucrării materialelor polimerice, textile şi compoziteFacultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică
- Ingineria informaţiei (în limba franceză)Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Rețele integrate de telecomunicații
- Tehnologii multimedia în aplicații de biometrie și securitatea informației
Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor își are radăcinile înca din anul 1867, în fosta Școală de Poduri, Șosele și Mine când s-au introdus cursuri de Chimie predate de către profesorul Emanuel Bacaloglu. De altfel, facultatea este amplasată în ansamblul de clădiri situate în strada Polizu și începute în 1886 (Corpul A); Aici, academicianul Alfons Saligny a condus laboratoarele de Chimie între 1886 și 1903, fiind urmat de Grigore Pfeiffer. În perioada dintre cele doua razboaie mondiale au fost angajați tinerii Emilian Bratu, Costin Nenitescu, Șerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiți, academicieni, fondatori de școală.
În mod firesc, facultatea s-a dezvoltat apărând noi specializări, laboratoare și centre de cercetare ce corespund dezvoltării științifice și tehnologice. Actualmente, facultatea formează ingineri (patru ani) în specializări foarte diverse din industria chimica. Cursurilor de ingineri li se adaugă cursuri de studii aprofundate, școli academice postuniversitare etc. La fiecare doi ani facultatea coordonează „Conferința Națională de Chimie și Inginerie Chimică" și este o prezență activa în publicațiile științifice naționale sau străine.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.