Teologie ortodoxă asistenţă socială
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
Bucuria de a fi un ajutor de nădejde unui suflet aflat în nevoie este cea mai mare împlinire pentru un bun creștin. Acesta este și motivul pentru care Facultatea de Teologie Ortodoxă include specializarea de Teologie Ortodoxă Asistență Socială. Aici este locul unde credința și bunătatea sufletului se vor oglindi perfect într-o muncă plină de iubire creștină. Vei studia toate secretele Bibliei alături de discipline din psihologie și filosofie care te vor sprijini să intri în lumea Asistenței Sociale. Vei înțelege astfel ușor care este rolul unui asistent social, ce înseamnă această meserie și care sunt metodele prin care poți interveni în diverse cazuri sociale. Începând prin a aprofunda Psihologia și Sociologia, vei putea mai apoi înțelege ce reprezintă Asistența socială și care este Deontologia profesiei de asistent social. Buna ta pregătire va fi completată de studiul Teologiei Biblice a Vechiului și Noului Testament. Vei putea astfel înțelege ușor cum se realizează consilierea, cum trebuie să se facă comunicarea cu beneficiarii și cum trebuie să fie realizat un proiect de Asistență Socială. La finalul studiilor de licență vei privi Asistența Socială ca pe o carte deschisă. Vei putea astfel lucra în instituții publice sau bisericești ori în diferite organizaţii non-guvernamentale preocupate cu serviciul comunităţii. Condiţii de admitere 70% Media generală de la bacalaureat; 30% nota obtinuta la proba scrisă la Limba si Literatura Română din cadrul examenului de bacalaureat. Criterii de departajare a candidatilor cu medii egale: 1. Media obţinută din timpul anilor de studiu liceal / seminarial; 2. Pentru absolvenţii de Seminarii teologice – media obţinută în timpul anilor de studiu la disciplina Dogmatică Ortodoxă, iar pentru absolvenţii de liceu – media obţinută în timpul anilor de studiu la disciplina Limba şi literatura română. Pentru olimpici Pot fi înscrişi fără admitere: Olimpici, absolvenţi de Liceu şi Seminar Teologic Liceal, participanţi la Olimpiade Naţionale şi Internaţionale recunoscute de MEN – premiile I, II şi III, menţiune, premii speciale – pentru toate specializările.
Teologie
Teologie
Teologie asistenţă socială
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Iasi
- Misiune și slujire pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie ortodoxă didacticăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie romano-catolică pastoralăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Teologie romano-catolică didacticăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Teologie ortodoxă asistenţă socialăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie romano-catolică asistență socialăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Teologie Romano-Catolică Practică și misionarăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Familia creștină contemporanăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologia SacramentelorFacultatea de Teologie Romano – Catolică
Facultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” este o instituţie de stat publică de învăţământ superior şi cercetare în domeniul teologiei. Facultatea de Teologie Ortodoxă şi-a început activitatea academică în anul 1991 cu specializarea Teologie-Asistenţă Socială. Ulterior, oferta academică a fost lărgită cu noi specializări: Teologie Pastorală (1995), Teologie-Litere Engleză (1996), Teologie-Litere Română (2003) şi Teologie-Istorie (2003). După reforma învăţământului universitar conform exigenţelor universitare din Declaraţiei de la Bologna cele cinci secţii de la Alba Iulia s-au convertit în trei: Teologie Pastorală (pentru pregătirea slujitorilor altarelor), Teologie Didactică (pentru pregătirea profesorilor din învăţământul de stat) şi Teologie Socială (pentru pregătirea asistenţilor sociali din instituţiile de asistenţă socială ale Bisericii şi Statului). După aproximativ un deceniu de la înfiinţare, Facultatea a fost abilitată de Ministerul Învăţământului să organizeze şi studii postuniversitare de Masterat în Teologie, pe diverse linii de cercetare, dintre care unele în cotutelă cu Institutul „Saint Serge” de la Paris, la care limba de predare este franceză şi engleză. Misiunea şi idealul educaţional al Facultăţii se sprijină pe credinţă, tradiţie şi valoare ştiinţifică, contribuind prin acţiuni şi modalităţi specifice la păstrarea şi afirmarea identităţii confesionale, culturale şi naţionale a românilor, la promovarea şi integrarea activă a tinerilor teologi în circuitul european şi universal de valori.Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.