Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.)
Despre program
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Utilaje şi echipamente avansate în industria alimentară
- Nutriţie specială
- Tehnici avansate de analiză fizico-chimică
- Tehnologii avansate în industria alimentară
- Strategii legislative în industria alimentară
- Biotehnologii aplicate în industria alimentară
- Sisteme de analiză şi monitorizare în industria alimentară
- Cultura alimentaţie
- Tehnici experimentale
- Tehnici experimentale
- Tehnologii avansate de obţinere a produselor alimentare de origine animală (I)
- Tehnologii avansate de obţinere a produselor alimentare de origine animală (II)
- Tehnologii avansate de obţinere a produselor alimentare deorigine vegetală (I)
- Tehnologii avansate de obţinere a produselor alimentare de origine vegetală (II)
- Analiza microbiologică a produselor alimentare
- Managementul calităţii alimentelor
- Proiectarea
- conceperea şi promovarea unui produs alimentar
- Sisteme de procesare
- Tehnici experimentale
- Etică și integritate academică
- Practică
- Lucrare de disertaţie: cercetare elaborare (program individualizat)
- Examen disertaţie
- Proiectarea
- conceperea şi promovarea unui produs alimentar din industria panificaţiei
- Proiectarea
- conceperea şi promovarea unui produs alimentar din industria fermentativă
- Proiectarea
- conceperea şi promovarea unui produs alimentar din industria laptelui
- Proiectarea
- conceperea şi promovarea unui produs alimentar din industria cărnii
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Ingineria și managementul afacerilor agricoleFacultatea de Management și Turism Rural
- Tehnologii in sistemele ecobiologice horticoleFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Managementul înregistrãrii sistematice în contextul dezvoltãrii ruraleFacultatea de Agricultură
- Masini si instalatii pentru agricultura si industrie alimentaraFacultatea de Mecanică
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Tehnici in proiectarea si amenajarea peisajuluiFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Aliment – Nutriție umanăFacultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.