Tehnici avansate în mașini și acționări electrice
Despre program
Misiunea programului de studiu „Tehnici Avansate în Mașini și Acționări Electrice” (TAMAE), constă în formarea de specialiști cu pregătire multidisciplinară în domeniul Inginerie electrică pentru: proiectare automatizări industriale, cercetare-dezvoltare, învăţământ (liceal, postliceal şi universitar), pregătire pentru doctorat. Programul are ca obiectiv oferirea unui spectru relativ larg şi armonios de cunoştinţe specializate din domeniul Ingineriei Electrice, care să permită absolvenților dobândirea de competenţe şi abilităţi superioare în domeniu și rezolvarea creativă a problemelor de analiză și sinteză pe baza cooperării interdisciplinare și a lucrului în echipă. Masteratul poate fi urmat de absolvenţii cu diplomă obţinută la finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau licenţă indiferent de profil sau de specializare, dar planul de învățământ aprobat îl recomandă cu precădere absolvenţilor specializării Sisteme electrice, eventual absolvenţilor de alte specializări înrudite, cu condiţia ca aceștia să posede cunoștințe despre mașini si acționari electrice. Competenţele specifice permit masterandului să devină un proiectant sau cercetător cu înaltă calificare pentru companiile de profil, să fie capabil de a realiza automatizarea sistemelor electrice utilizând automatele programabile, să poată activa în învăţământul liceal, postliceal şi superior şi să aibă o pregătire solidă pentru cercetare prin accesarea studiilor doctorale.
Științe Inginerești
Inginerie electrică
Sisteme electrice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Traductoare specializate in actionari electrice
- Tehnici CAD in inginerie electrica
- Actuatoare neconventionale
- Micromasini electrice
- Modelarea convertoarelor statice
- Comanda sistemelor de actionare electrica cu masini de curent alternativ
- Dispozitive inteligente utilizate in electronica de putere
- Modelarea si comada robotilor
- Evaluarea impactului de mediu a sistemelor electrice
- Managementul energetic al masinilor electrice
- Proiectarea alimentarii sistemelor de actionare electrica
- Tehnologii de diagnosticare a sistemelor electrice
- Tehnici avansate de automatizare a sistemelor electrice
- Creativitate stiintifica
- Etica si integritate academica
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Suceava
- Managementul energieiFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Echipamente pentru procese industrialeFacultatea de Inginerie Mecanică
- CalculatoareFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Expertiză tehnică, evaluare economică și managementFacultatea de Inginerie Mecanică
- Tehnici avansate în mașini și acționări electriceFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Inginerie economică în domeniul mecanicFacultatea de Inginerie Mecanică
- MecatronicăFacultatea de Inginerie Mecanică
- Sisteme moderne pentru conducerea proceselor energeticeFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
- Managementul securității mediului și siguranța alimentarăFacultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor
Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a fost înființată în anul 1962 în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică din necesitatea de a instrui tineri ingineri electroniști pentru fabricile brașovene de la acea vreme. În prezent, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor cuprinde trei departamente: Departamentul de Inginerie Electrică și Fizică Aplicată - IEFA; Departamentul de Automatică și Tehnologia Informației - ATI și Departamentul de Electronică și Calculatoare - EC.
Informatii despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), ce a luat în titulatura sa oficială numele domnitorului Ştefan cel Mare, a fost înființată în 1990 ca urmare a Hotărârii Guvernului României de a tranforma Institutul Pedagogic de la Suceava, ce funcționa încă din 1963 pe meleagurile bucovinene, într-o universitate cu drepturi depline.
Din punct de vedere al facilităților USV oferă studenţilor săi o bază materială cu spaţii de învăţământ moderne, laboratoare pentru studiu şi aplicaţii, o bibliotecă proprie reorganizată cu un fond de carte de peste 275.000 de exemplare, un auditorium cu 240 locuri, o nouă aulă universitară, un teren de sport de 2400 mp şi pistă de alergare acoperite, o sală de sport complet renovată, un Complex de Nataţie şi Kinetoterapie la standarde europene, cămine studenţeşti și multe altele.
Universitatea „Ştefan cel Mare”din Suceava este nu numai o oglindă a societăţii româneşti care doreşte să progreseze, dar şi blazonul de nobleţe al Bucovinei, înglobând valorile perene ale culturii şi civilizaţiei acestui colţ de ţară.