Sudarea şi asigurarea calităţii materialelor
Despre program
Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului a fost înfiinţată în anul 1990, sub denumirea: Știința și Ingineria Materialelor, la iniţiativa unui colectiv de cadre didactice şi cercetători cu preocupări consecvente şi rezultate de prestigiu în domeniul ingineriei materialelor. Din anul 2011, denumirea facultății este Ingineria Materialelor și a Mediului, denumire care pune în evidență cele două domenii de studii gestionate. În urma ierarhizării domeniilor de studiu (conform art. 193 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și prevederilor hotărârii Guvernului nr. 789/2011 – http://chestionar.uefiscdi.ro/) de către organisme naționale și internaționale, ambele domenii ale facultății sunt în categoria A (cea mai performantă). În plus, domeniul Ingineria Materialelor a acumulat cel mai mare punctaj, fiind pe primul loc în țară, iar domeniul Ingineria Mediului pe locul doi. Acest rezultat remarcabil motivează pe mai departe cadrele didactice și studenții facultății să mențină un standard ridicat de pregătire și instruire.
Științe Inginerești
Ingineria materialelor
Ştiinţa materialelor
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Bazele proceselor de sudare
- Procedee și echipamente moderne de sudare și lipire a materialelor
- Etică și integritate academică
- Metode de caracterizare a materialelor și îmbinărilor sudate
- CAM (Computer Aided Manufacturing)
- Metoda elementului finit
- Activitate de cercetare proiectare 1
- Procedee de sudare conexe
- Selecția materialelor și rezistența construcțiilor sudate
- Tratamente termice și ingineria suprafetelor
- Automatizarea și Robotizare fabricației structurilor sudate
- Tehnici de analiză și caracterizarea materialelor
- Bazele proiectării asistate a construcțiilor sudate
- Activitate de cercetare proiectare 2
- Metrologie și certificarea laboratoarelor
- Analiza avariilor
- Softuri specifice în asigurarea calității materialelor
- Auditarea întreprinderilor de profil
- Legislatia
- managementul și asigurarea calității materialelor
- Antreprenoriat
- transfer și managementul proiectelor de cercetare
- Activitate de cercetare proiectare 3
- Practică profesională
- Practică pentru elaborarea lucrării de disertație
- Elaborare lucrare de disertație
- Sustinere lucrare de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bistrita
- Maşini-unelte şi sisteme de producţie (la Bistriţa)Facultatea de Construcţii de Maşini
- Inginerie medicală (la Bistrița)Facultatea de Inginerie Electrică
- Ingineria şi managementul calităţiiFacultatea de Construcţii de Maşini
- Sudarea şi asigurarea calităţii materialelorFacultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului
- Robotică (la Bistriţa)Facultatea de Construcţii de Maşini
- Inginerie economică industrială (la Bistriţa)Facultatea de Construcţii de Maşini
- Maşini-unelte şi sisteme de producţie (la Bistriţa)Facultatea de Construcţii de Maşini
- RoboticăFacultatea de Construcţii de Maşini
Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului
Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului a fost înfiinţată în anul 1990, sub denumirea: Știința și Ingineria Materialelor, la iniţiativa unui colectiv de cadre didactice şi cercetători cu preocupări consecvente şi rezultate de prestigiu în domeniul ingineriei materialelor. Din anul 2011, denumirea facultății este Ingineria Materialelor și a Mediului, denumire care pune în evidență cele două domenii de studii gestionate. În urma ierarhizării domeniilor de studiu (conform art. 193 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și prevederilor hotărârii Guvernului nr. 789/2011 - http://chestionar.uefiscdi.ro/) de către organisme naționale și internaționale, ambele domenii ale facultății sunt în categoria A (cea mai performantă). În plus, domeniul Ingineria Materialelor a acumulat cel mai mare punctaj, fiind pe primul loc în țară, iar domeniul Ingineria Mediului pe locul doi. Acest rezultat remarcabil motivează pe mai departe cadrele didactice și studenții facultății să mențină un standard ridicat de pregătire și instruire.Informatii despre Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca - extensia Bistriţa
Structura Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este complexa si cuprinde treisprezece facultati repartizate in cele doua centre universitare, Cluj-Napoca si Baia-Mare la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau.
Oferta educationala, organizata in sistem Bologna, cuprinde programe de licenta, masterat si doctorat, precum si programe de formare continua. Domeniile de studii au o larga cuprindere, de la inginerie la arhitectura, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. De asemenea, in cadrul Universitatii Tehnice, functioneaza Departamentul pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, care organizeaza si deruleaza activitati si programe de educatie continua, cursuri postuniversitare, programe si cursuri de dezvoltare profesională continuă sau bazate pe standarde ocupaţionale.
Deplin integrata in viata comunitatii academice internationale, Universitatea Tehnica este preocupata de schimbul international de valori stiintifice, iar aceasta tendinta se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare interuniversitara, sau in numarul mare de mobilitati ale studentilor. Deschiderea în continuare spre spaţiul european si mondial al învăţământului şi cercetării printr-un proces statornic de internaţionalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale universitatii.
Cercetarea este, alături de educaţie, principala prioritate a Universităţii Tehnice. În toate facultăţile universităţii fiinţează structuri de cercetare, de la colective, grupuri şi laboratoare, până la centre şi platforme de cercetare. Domeniile abordate sunt într-o gamă întinsă de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentată, la ştiintele fundamentale, ştiinţe socio-umane sau arte. Direcţiile de cercetare deschise sunt orientate pe priorităţile şi perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informaţiei şi comunicaţii, la energii regenerabile şi ecologie, de la superconductivitate, spintronică şi nanomateriale, la management şi robotică, de la mecatronică şi inginerie electrica, la autovehiculul şi locuinţa viitorului ori la urbanism si societate.
Universitatea Tehnica se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre si urmarind incadrarea continua intre acele institutii academice cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.