Strategii ale carităţii creştine
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
Facultatea de Teologie Romano-Catolică se află în colaborare, pentru disciplinele teologice, cu Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi. Ea îşi asumă misiunea de a răspunde prompt şi competent, valorificând tradiţia şcolii catolice universale, cea a Institutului Teologic Romano-Catolic şi a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, pentru a promova deschiderea spre comunitatea academică internaţională.
Teologie
Teologie
Teologie asistenţă socială
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Morala carităţii creştine
- „Iubirea socială” în Doctrina Socială a Bisericii
- Domenii de acţiune ale carităţii creştine
- Sociologia dezvoltării comunitare
- Servicii sociale bazate pe comunitate
- Istoria carităţii creştine
- Fundamentarea teologică a carităţii
- Formarea creştină pentru slujirea caritabilă
- Antropologia carităţii – perspective etice filozofice
- Caritatea creştină în comunitate. Aplicaţii
- Alteritatea în practicile caritabile creştine
- Dezvoltare umană şi comunitară
- Tehnici cantitative de studiu în grupuri şi comunităţi
- Literatura sapienţială
- Teologia fundamentală a sacramentelor
- Strategii de implicare comunitară
- Lucrul cu grupurile
- Morala vieții sociale
- Managementul carităţii
- Proiecte în comunitate
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Iasi
- Teologie ortodoxă pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie ortodoxă didacticăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie Romano-Catolică Practică și misionarăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Familia creștină contemporanăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie romano-catolică asistență socialăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Teologie ortodoxă asistenţă socialăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Misiune și slujire pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Strategii ale carităţii creştineFacultatea de Teologie Romano – Catolică
- Teologie romano-catolică didacticăFacultatea de Teologie Romano – Catolică
Facultatea de Teologie Romano – Catolică
Biserica catolică din Moldova a ajuns de mult la o fază de maturitate din toate punctele de vedere, iar pe planul învăţămîntului superior se simţea nevoia unei instituţii de învăţămînt care să răspundă la cererile multor tineri catolici de a avea acces la o cultură superioară specific catolică.
De pe băncile acestei facultăţi s-au ridicat deja sute de persoane, dintre care aproximativ o sută cincizeci sunt astăzi învăţători sau profesori de religie în şcolile statale. Actuala facultate reprezintă o maturizare a fostei facultăţi, o prezenţă stabilă juridic şi organizatoric a unei instituţii de învăţămînt universitar statal cu specific religios catolic. Facultatea de Teologie Romano-Catolică se află în colaborare, pentru disciplinele teologice, cu Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi.
Facultatea îşi asumă misiunea de a răspunde prompt şi competent, valorificînd tradiţia şcolii catolice universale, cea a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi a Institutului Teologic Romano-Catolic, pentru a promova deschiderea spre comunitatea academică internaţională.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.