Despre program

Programul universitar de studii de masterat Științe Penale are o durată de 2 semestre – 60 credite ECTS.

Realitățile juridice din cadrul Uniunii Europene se află într-o continuă transformare, ceea ce a condus la necesitatea ca viitorii specialiști să fie pregătiți în concordanță cu aceste schimbări la nivel european, dar și la nivel național. În acest context, atribute precum viața, demnitatea, libertatea, intimitatea, sănătatea sau proprietatea trebuie reabordate respectând noul cadru juridic.

Programul de master pregătește cursanții în domeniile ripostei anticrimă în condițiile exercițiului democratic al actului de justiție obturat de crima organizată, al criminalității transfrontiere, al violenței domestice și al traficului de orice fel etc.

Oportunități de carieră
Magistrați (judecători sau procurori), avocați, notari, executori judecătorești, cercetători, cadre didactice, auxiliari ai instanțelor de judecată (grefieri, arhivari etc.), consilieri juridici, referenți, coordonatori de programe și alte funcții care solicită cunoștințe juridice.

Domeniu de licenta/master
Drept
Specializare
Drept
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
1 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Criminalitatea informatică
  • Criminalistică: tehnici și procedee metodologice de investigație
  • Psihologie judiciară aprofundată privind infractorul minor
  • Instituții ale dreptului procesual penal
  • Dreptul penal al afacerilor

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Juridice, în Bucuresti

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice – extensie Constanța

Obiectivul principal al Facultății de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice, Constanța, este acela de a contribui la formarea generațiilor de juriști cu o pregătire temeinică atât în planul dreptului intern cât și a celui european, formând viitori specialiști în diverse domenii ale vieții socio-juridice: magistratură, administrație, avocatură, cercetare stiinţifică, diplomație.

Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti

Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori. 

Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.

Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.

Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.

De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Str. Ion Ghica, nr. 13, cod 030045
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer