Masteratul de Lingvistică a Limbii Engleze. Metode şi Aplicaţii
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Acest program este structurat pe module cu trei direcții de specializare: 1. Discurs și Argumentare (se concentrează pe componentele textuale și retorice ale discursului în limba engleză, urmărind descrierea textului din punct de vedere argumentativ). 2. Lingvistica Limbii Engleze. Metode și Aplicații (oferă o descriere a problemelor fonologice, sintactice și semantice specifice limbii engleze, într-un cadru explicativ modern). 3. Didactica Limbii Engleze. Fundamente și Strategii actuale (prezintă fundamentele predării în limba engleză, precum și strategiile actuale în predarea limbii engleze dintr-o perspectivă critică).
Științe Umaniste
Filologie
Limbă şi literatură
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Lexicon (Structura lexiconului)
- Lexicon (Semantica lexicală)
- Gramatica (Sintaxa I)
- Gramatica (Sintaxa timpului verbal)
- Diacronie/Fonologie (Fonologie I)
- Diacronie/Fonologie (Teoria schimbărilor lingvistice)
- Pragmatica/Analiza discursului (Pragmatica interculturală)
- Pragmatica/Analiza discursului (Discusuri media și limbajul figurativ)
- Achiziția și învățarea limbii I
- Consolidarea cunoștințelor de limba engleză
- OPȚIONAL (Fonologia limbii engleze II//Gramatica funcțională: programare didactică)
- Achiziția și învățarea limbii (Lingvistica de corpus)
- Lexicon (Istoria vocabularului)
- Lexicon (Limba și cultura)
- Gramatica ( Sintaxa grupului inflexionar în limba engleză)
- Gramatica (Sintaxa grupului nominal)
- Diacronie/Fonologie (Sociolingvistica)
- Pragmatica/Analiza discursului (Tipologia textului și analiza genurilor)
- Achizitia și învățarea limbii (Metode și directii în predarea unei limbi străine)
- Consolidarea cunoștiințelor de limba engleză
- OPTIONAL (Lexicografie computațională/Structura informațională a propoziției (morfo–sintaxă)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Bucuresti
- JaponezăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Studii americaneFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Limba şi literatura neogreacă A – Limba şi literatura modernă B/Limba şi literatura română BFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- NeerlandezăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Limba şi literatura franceză – Limba şi literatura modernă B (rusă, chineză, turcă)Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- O limbă şi literatură modernă (A) – O limbă şi literatură modernă (B)/ Limba şi literatura românăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Comunicare interculturală și traducere profesionalăFacultatea de Ştiinţe Sociale
- Masteratul European pentru Formarea Interpreților de ConferințăFacultatea de Limbi şi Literaturi Străine
- Interfețe culturale în preistorie și antichitateFacultatea de Istorie
Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine
În contextul mai larg al provocărilor actuale ale societății bazate pe cunoaștere, facultatea, în solidaritate cu Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, instituție academica privată care a obținut în 2010 calificativul „grad înalt de încredere” din partea ARACIS, își asuma misunea de a promova excelența în procesul didactic și în activitatea de cercetare. Cu un număr total de 670 de studenți și 33 cadre didactice și 14 cadre didactice asociate 16 care își desfășoara activitatea didactica în cadrul a 7 programe de studii de învățământ la zi, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine se înscrie printre facultățile tinere din domeniu, dar totodată este o instituție care asigură accesul extins la sursele de informare și cunoaștere, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.