Management şi Tehnologii Speciale în Construcţii
in cadrul Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI), din Iasi, Moldova
Despre program
Programul de studii de master Management și Tehnologii Speciale în Constructii răspunde deziteratului major impus de piața actuală a construcțiilor "specialiști de înaltă capabilitate să evalueze și să conducă proiecte de construcție, să aleboreze priecte de cercetare" vizând maximul de efecte economice cu minimul de efort material, uman, financiar etc.
Științe Inginerești
Inginerie civilă
Inginerie civilă
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematici speciale
- Managementul proiectelor
- Ingineria costurilor în construcții
- Urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor
- Legislație şi administrarea contractelor pentru realizarea investiţiilor în construcţii
- Informatică managerială
- Tehnologii speciale pentru elemente de construcție din materiale compozite și reabilitarea construcțiilor cu sisteme compozite
- Tehnologii speciale pentru construcţii şi instalaţii
- Tehnologia reabilitării construcţiilor și instalațiilor – Reabilitarea termofizică a clădirilor
- Structuri și sisteme speciale pentru construcții și instalații – Structuri speciale din beton
- Tehnologia reabilitării construcţiilor și instalaţiilor - Reabilitarea structurală a construcţiilor
- Structuri și sisteme speciale pentru construcţii şi instalatii - Structuri speciale din metal
- Managementul proiectelor
- Managementul resurselor pentru construcţii
- Managementul calității
- Informatică managerială
- Achiziții publice
- Tehnologii speciale pentru construcţii şi instalaţii
- Tehnologia reabilitării construcţiilor și instalațiilor – Reabilitarea instalațiilor funcționale
- Structuri și sisteme speciale pentru construcții și instalații – Sisteme speciale de instalații
- Activitate de cercetare științifică
- Elaborare lucrare de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Iasi
- Ingineria procedeelor nepoluanteFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Instrumentaţie şi achiziţii de dateFacultatea de Inginerie Electrică
- Tehnologii avansate de fabricațieFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Inginerie GeotehnicăFacultatea de Construcţii şi Instalaţii
- Tehnologii performante de tricotareFacultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor
- Maşini-unelte şi sisteme de producţieFacultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial
- Chimie alimentară şi tehnologii biochimiceFacultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
- Evaluare şi Administrare ImobiliarăFacultatea de Construcţii şi Instalaţii
- Systems and ControlFacultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Construcţii şi Instalaţii
Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iasi este o instituţie de învăţământ superior cu o mare tradiţie şi un înalt nivel academic, situată printre ISCOP cele mai bune facultăţi de profil din România. Obiectivul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi este de a realiza eficient funcţia didactică şi de cercetare ştiinţifică în domeniul ingineresc, atât în context naţional cât şi internaţional, contribuind astfel la dezvoltarea intelectuală, profesională şi socială a individului şi la progresul societăţii româneşti. Plecând de la această misiune devine evident că întreaga activitate este orientată spre performanţă pentru a creste competivitatea instituţiei, atât la nivel naţional, cât şi pe plan internaţional. În acest context, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi asigură o ofertă educaţională flexibilă în domeniile Inginerie Civilă şi Ingineria Instalaţiilor capabilă să susţină şi cadrul de calitate, în ceea ce priveşte cercetarea,în mediul local şi regional şi integrarea internaţională, în concordanţă cu noile cerinţe ale pieţei muncii dintr-o societate bazată pe cunoaştere şi tehnologii informatice.
Informatii despre Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI)
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi se numără printre cele mai vechi şi cunoscute instituţii de profil din ţară, fiind custodele unei importante tradiţii în educaţia inginerească, ştiinţifică şi culturală. Are o prezenţă distinsă atât pe plan local și național, cât și pe plan internaţional. Universitatea pregăteşte ingineri cu o înaltă calificare profesională, capabili să răspundă cu rapiditate şi eficienţă cerinţelor de inovare, cercetare şi dezvoltare ale agenţilor economici. Aceasta dispune, de asemenea, de programe de actualizare continuă a competenţelor profesionale ale specialiştilor ingineri, impuse de realitățile și tendințele existente la nivel mondial.
Universitatea Tehnică a reușit să își consolideze standardele și să facă progrese vizibile, certificate la nivel mondial, în pofida trecerii României printr-o serie de reforme contradictorii, impuse de măsuri greșite dictate de diverse politici guvernamentale care s-au succedat în țară în ultimii ani. Concret, toţi indicatorii de dezvoltare ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi susţin această evaluare. Printre aceștia se numără diversificarea specializărilor, efectivele de studenţi, efectivele de cadre didactice, autonomia de decizie a liniilor de studii, posibilităţile de cooperare internaţională și calitatea studiilor la majoritatea specializărilor.
Instituția se preocupă de fortificarea unui sistem de asigurare a calităţii şi excelenţei academice în predare și cercetare ştiinţifică, ghidându-se după criterii şi metodologii compatibile cu cele din marile instituții de învățămînt de profil din Europa.
Strategia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este concepută cu scopul de a asigura funcţionarea optimă a celor trei domenii semnificative de activitate şi anume: învăţământul, cercetarea ştiinţifică şi implicarea instituţiei în activitățile sociale, economice şi culturale. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi este o universitate de cercetare avansată şi educaţie. Misiunea acesteia este să desfăşoare activităţi specifice de creare, valorificare inovatoare a cunoaşterii şi transfer al acesteia către societate în domeniile fundamentale – Ştiinţe inginereşti, Arhitectură şi Urbanism –, precum şi în domenii interdisciplinare şi complementare, în comunitatea locală, la nivel regional, naţional şi internaţional.