Ingineria și managementul producerii materialelor metalice
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul de masterat îşi propune să formeze manageri cu puternice cunoştinţe, atât la nivel economic cât şi la nivel tehnic. Viziunea largă dobândită de către absolvenţii programului de master constituie o bază solidă în vederea orientării societăţilor comerciale în direcţia dezvoltării durabile. Acestea sunt premisele de la care se porneşte pentru alegerea specializarii propuse. Principalele abilităţi si competenţe dobândite se refera la: – cunoaşterea în profunzime a tehnologiilor moderne de producere a materialelor metalice; – realizarea analizelor complexe tehnico-economice menite să asigure creşterea competitivităţii societăţii în care va activa absolventul; – conceperea şi implementarea strategiilor coerente, în concordanţă cu realităţile pieţii muncii la nivel local, regional şi mondial.
Științe Inginerești
Inginerie și management
Inginerie economică industrială
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Procedee moderne de obţinere a materialelor metalice I
- Doctrine economice
- Conducerea complexă a sistemelor inginereşti
- Materiale avansate
- Cercetare ştiinţifică I
- Procedee moderne de obţinere a materialelor metalice II
- Managementul proiectelor
- Cercetare de marketing şi prognoză
- Cercetare ştiinţifică II
- Analiza economico-financiară a firmei
- Elemente de robotică în sistemele de procesare
- Piaţa metalelor
- Managementul integrat al deşeurilor
- Cercetarea experimentală în industria de materiale
- Cercetare ştiinţifică III
- Elaborare lucrare de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Bucuresti
- Nanotehnologii și sisteme neconvenționaleFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Logistică industrialăFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Ingineria și Managementul Sistemelor BiotehniceFacultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
- MecatronicăFacultatea de Utilaj Tehnologic
- Fizică tehnologicăFacultatea de Fizică
- Electronică și informatică aplicată
- Ingineria sistemelor electrice integrate în autovehiculeFacultatea de Inginerie Electrică
- Managementul Mediului și Dezvoltare DurabilăFacultatea de Energetică
- Managementul Sistemelor EnergeticeFacultatea de Energetică
Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor
Înfiinţată în anul 1990, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte actualmente specialişti în trei domenii de importanţă majoră în industrie: Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor pregăteşte şi studenţii facultăţilor de Mecanică şi Construcţii de Maşini şi Management Industrial la disciplinele Studiul Materialelor, Tehnologia Materialelor şi Tratamente Termice. În prezent există patru specializări la studiile universitare de LICENŢĂ şi anume: Ştiinţa Materialelor, Ingineria Procesării Materialelor (domeniul Ingineria materialelor), Echipamente pentru Procese Industriale (domeniul Inginerie mecanică) şi Ingineria Securităţii în Industrie (domeniul Inginerie Industrială).
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.