Fizică tehnologică
in cadrul Universitatea "Ovidius" din Constanţa, din Constanta, Dobrogea
Despre program
Programul de studii „Fizica tehnologică” oferă studenţilor atât o pregătire generală largă în domeniul fizicii, cât şi una de detaliu în fizică, tehnologia și securitatea reactorilor nucleari. Cunoştinţele acumulate în fizică şi domenii adiacente precum matematica, informatica, chimia şi tehnologia materialelor le oferă absolvenţilor o pregătire completă ce le permite angajarea ca fizicieni în industrie (de exemplu, în domeniul energeticii nucleare) sau cercetare. Absolvenţii care promovează şi cursurile de psihologie, pedagogie şi metodica predării fizicii pot opta pentru cariere didactice. Cunoştinţele solide de fizică permit absolvenţilor care îşi continuă studiile în domeniul economic sau juridic să activeze fie în cadrul unor firme de consultanţă şi investiţii, fie în sfera apărării proprietăţii intelectuale în domenii tehnice de vârf. Specializarea Fizică tehnologica este, deci, nu numai actuală, ci şi de perspectivă, contribuind la crearea resurselor umane necesare în viitor.
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Fizică tehnologică
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiza matematică
- Algebra şi Geometrie
- Calculatoare electronice
- Mecanică clasică
- Fizică moleculară şi căldură
- Limbă străină
- Educaţie fizică şi Sport
- Grafica asistata de calculator
- Matematici speciale
- Oscilatii si unde
- Electricitate şi magnetism
- Optică
- Electricitate şi magnetism
- Optică
- Mecanica analitica si a mediilor deformabile
- Introducere in Mecanica cuantică
- Chimie
- Limbă străină
- Educaţie fizică şi Sport
- Fizica nucleului
- Electrodinamică si teoria relativitatii
- Fizica atomului
- Fizica laserilor
- Prelucrarea datelor fizice si metode numerice
- Microscopie electronica
- Practică tehnologică
- Istoria fizicii
- Fizica solidului şi semiconductori
- Termodinamică şi fizică statistică
- Fizica plasmei şi aplicaţii
- Defectoscopie
- Fizica şi tehnologia materialelor
- Dispozitive electronice
- Senzori şi traductoare
- Circuite electronice fundamentale
- Circuite integrate digitale
- Sisteme automate
- Notiuni si principii de proiectare a reactoarelor nucleare (opțional)
- Tehnologii neconventionale cu plasma (opțional)
- Optoelectronica (opțional)
- Metode convenţionale de investigare a materialelor (opțional)
- Practica de specialitate
- Sisteme de instrumentatie controlata la distanta (facultativ)
- Metrologie
- Introducere în fizica reactoarelor nucleare energetice
- Microprocesoare si microcontrolere
- Fizica microundelor
- Instrumentatie electronica de masura
- Introducere in fizica mediului
- Fizica sistemelor energetice neconventionale
- Bazele managementului
- Sisteme de achizitii de date
- Metode de simulare structurala in fizica materiei condensate (opțional)
- Nanostructuri generate cu plasma (opțional)
- Biotehnologii
- Activitate pregatire proiect licenta
- Practica pentru elaborarea lucrarii de licenta
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Constanta
- Navigație și transport maritim și fluvial (în limba engleză)Facultatea de Navigație și Transport Naval
- Inginerie costierăFacultatea de Construcţii
- Fizică tehnologicăFacultatea de Științe Aplicate și Inginerie
- Ingineria și managementul sistemelor de producțieFacultatea de Inginerie Mecanică
- Calitate și certificare în construcțiile sudateFacultatea de Inginerie Mecanică
- Ingineria structurilor de construcțiiFacultatea de Construcţii
- Construcții civile, industriale și agricoleFacultatea de Construcţii
- Ingineria și managementul sistemelor și echipamentelor navaleFacultatea de Inginerie Mecanică
- Concepte moderne de inginerie mecanică navalăFacultatea de Electromecanică Navală
Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie
Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie a fost înfiinţată în anul universitar 1999-2000, prin reorganizarea Facultăților de Inginerie și Științele Naturii (HG 866 publicata in MOR nr.528/28.10 1999). Misiunea facultăţiise susţine, în principal, pe următoarele obiective specifice: · Formarea universitară a specialiştilor în domeniile Chimiei și Ingineriei Chimice, Fizicii şi Ştiinţelor Inginereşti, având nivelul de cunoaştere ştiinţifică, managerială şi complementară, respectiv deprinderile practice adecvate nevoilor actuale şi de perspectivă pentru învațământ şi producție, dar şi pentru accesul la continuarea studiilor prin masterat. · Extinderea procesului formativ al specialiştilor din domeniile prezentate prin masterate. În contextul alinierii României la legislația europeană, în domeniul asigurării calității, este necesară completarea cunoștințelor absolvenților cu tehnicile moderne de analiză care se aplică pe plan mondial pentru determinarea caracteristicilor chimice ale produselor de consum și a mediului. Masteratul existent asigură competențe suplimentare în domenii precum chimia alimentară, chimia mediului și managementul deșeurilor. · Desfăşurarea unui program de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă, specifică domeniului chimie şi celor conexe, compatibile cu cerinţele şi necesităţile contemporane, folosind întregul potenţial creator al cadrelor didactice, masteranzilor şi studenţilor. Cadrele didactice implicate în procesul de învăţămant colaborează activ cu alte instituții de învățământ superior din țară și din străinătate. Această colaborare s-a concretizat prin apariţia unor publicaţii în reviste de specialitate, prin participarea la conferinţe naţionale şi internaţionale, la școli de vară precum ASI NATO şi prin mobilități individuale de tip Socrates Erasmus. Mai mult de 60% dintre absolvenţi sunt angajaţi în termen de doi ani de la data absolvirii la nivelul calificării universitare. Absolvenţii din domeniile Chimiei și Ingineriei Chimice, Fizicii şi Ştiinţelor Inginereşti se integrează, în general, rapid pe piața muncii datorită colaborării strânse dintre cadrele didactice și unități cu activitate în domeniu, care susțin desfășurarea practicii de specialitate prin accesul direct în zona de producție.Informatii despre Universitatea "Ovidius" din Constanţa
Universitatea Ovidius este o instituție de învățământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licență, masterat și doctorat de calitate, recunoscută de instituții de acreditare naționale și internaționale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenți, Ovidius este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră.
Viziunea noastră este să fim recunoscuți ca lider regional în învățământul superior și cercetarea științifică, să fim prima opțiune în preferințele studenților din întregul areal al Mării Negre și nu numai.
Suntem o poartă estică spre Europa și aspirăm să atragem un număr și mai mare de studenți români și străini, dar și cadre didactice și de cercetare dintre cele mai talentate. Ne străduim să atingem cele mai înalte standarde Europene în calitatea educației prin programe moderne la toate cele trei cicluri de studiu, pentru a pregăti absolvenți capabili să concureze pe piața forței de muncă din România, Uniunea Europeana și din întreaga lume.
Ne propunem să devenim un pol al excelenței în educație și cercetare. Ne dorim să generăm cunoștințe avansate, prin cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare în diverse domenii ale activității umane, în parteneriat cu instituții naționale și internaționale de prestigiu.
Intenționăm să consacrăm pentru Universitatea Ovidius reputația unui centru cultural de excepție, a unui far care luminează drumul celor pasionați de cunoaștere și cultură. Ne dorim să profităm de mediul atât de divers și atât de deschis din punct de vedere etnic, religios și cultural, ca și de resursa de expertiză acumulată în cadrul universității pentru a răspândi lumina libertății de gândire și de exprimare, a drepturilor omului și a echității sociale în întreaga zonă a Mării Negre și dincolo de aceasta.