Extracte şi aditivi naturali alimentari
Despre program
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Extracte şi aditivi naturali alimentari
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematici speciale
- Fizică I
- II
- Chimie organică I
- Ecologie şi protecţia mediului
- Informatică aplicată
- Chimie anorganică şi analitică I
- II
- Educaţie fizică şi sport I
- II
- Grafică asistată de calculator
- Chimie fizică şi coloidală
- Chimia alimentelor
- Elemente de inginerie electrică
- Elemente de inginerie mecanică
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană I
- II)
- Discipline facultative (Mărimi şi sisteme de unităţi de măsură
- Psihologia educației
- Pedagogie I)
- Microbiologie generală
- Inocuitatea produselor alimentare I
- II
- Chimie organică II
- Ambalarea
- etichetarea şi designul în industria alimentară
- Coloizi în industria alimentară
- Biochimie
- Operaţii unitare în industria alimentară I
- II
- Microbiologie specială
- Tehnologii generale în industria alimentară
- Principiile nutriţiei umane
- Practică de domeniu
- Discipline opționale (Limbi străine – engleză
- franceză
- germană III
- IV)
- Discipline facultative (Educație fizică I
- II
- Istoria culturii şi civilizaţiei alimentare
- Pedagogie II
- Didactica specializării
- Materii prime animale şi vegetale)
- Tehnica frigului artificial
- Produse tradiționale și ecologice
- Utilaje în industria alimentară
- Arome și siteme aromatizate moderne
- Tehnologii ale aditivilor naturali alimentari
- Fenomene de transfer
- Factori de protecție fitoalimentari
- Merceologie
- Condimente și satisfactori alimentari senzoriali
- Electrochimie și coroziune
- Chimia compușilor naturali
- Limbă străină
- Practică
- Discipline opționale (Tehnologii alimentare animale
- Proiectarea unui aliment eco inovativ
- Tehnologii alimentare vegetale
- Reologia produselor alimentare)
- Discipline facultative (Limbă străină pentru procesatori alimentari
- Biologie moleculară
- Structuri productive integrate în industria alimentară
- Managementul clasei de elevi
- Instruire asistată de calculator
- Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu I
- II)
- Biotehnologii alimentare
- Principii și metode de conservare ale produselor alimentare
- Controlul calității în procesarea EANA
- Psihologia alimentației umane
- Aditivi și ingrediente în industria alimentară
- Optimizarea proceselor tehnologice
- Management
- Marketing
- Tehnici de izolare și purificare a EANA
- Tehnologia procesării extractelor și aditivilor naturali
- Aditivi și ingrediente de aditivare ecologică
- Practică elaborare proiect de diplomă
- Discipline opționale (Securitate alimentară și siguranța alimentelor
- Metode de control operativ în protecția consumatorului
- Contabilitate
- Protecția mediului și a lanțului trofic plantă-animal-om
- Controlul produselor agroalimentare animale
- Arome și sisteme aromatizante moderne)
- Discipline facultative (Norme de tehnica securității muncii și protecția împotriva incendiilor
- Gestiunea produselor alimentare
- Proiectarea unei structuri productive specifice industriei alimentare)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Manipulare genetica la planteFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Protecția consumatorului și a mediuluiFacultatea de Inginerie Alimentară
- Protecţia plantelorFacultatea de Agricultură
- Agricultură (în limba engleză)Facultatea de Agricultură
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Biologie aplicată în agriculturăFacultatea de Agricultură
- Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentarăFacultatea de Agricultură
- PeisagisticaFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Managementul dezvoltării rurale durabileFacultatea de Management și Turism Rural
Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.