Economie ecologică
Despre program
Misiunea specializării: Formarea de specialisti cu pregătire superioară într-un domeniu cheie pentru soluţionarea problemelor complexe rezultate din interacţiunea economie-mediu-societate.
Obiective:
• Formarea de compeţente pentru administrarea problemelor de mediu corporatiste, elaborarea şi implementarea politicilor de mediu şi pentru managementul proiectelor de mediu.
• Aprofundarea pregătirii din ciclul de licenţă şi dezvoltarea competenţelor de cercetare în vederea formării resursei umane necesare pentru dezvoltarea cunoaşterii eco-economice, element cheie pentru soluţionarea crizei ecologice contemporane.
• Formarea de specialişti capabili să realizeze analize economice complexe pentru soluţionarea problemelor determinate de poluare, deşeuri şi degradarea naturii.
Perspective profesionale:
Absolvenţii au posibilitatea să se angajeze atât în domeniul coroporatist, cât şi în administraţie, ocupând poziţii cheie, cu posibilităţi de dezvoltare profesională deosebite. Companiile de succes din toate domeniile de activitate şi-au intensificat eforturile pentru reducerea impactului de mediu apelând la specialişti performanţi, cu pregătire interdisciplinară. Dezvoltarea durabilă prin reducerea impactului ecologic este un obiectiv orizontal la care trebuie să răspundă toate proiectele, programele şi instituţiile guvernamentale. În plus, autorităţile guvernamentale specializate necesită consultanţă avansată pentru fundamentarea economică a unor programe şi proiecte de mediu de mare amploare, prefigurând economia verde.
Științe Economice
Economie
Economia mediului
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Gestiunea riscurilor ecologice
- Evaluarea capitalului natural
- Managementul proiectelor europene
- Politici de mediu
- Analiza datelor de mediu
- Economia resurselor naturale
- Managementul capitalului natural
- Strategii de consum durabil
- Economia transferului de cunoaștere
- Evaluarea impactului ecologic
- Evaluarea și auditul proiectelor de cercetare dezvoltare inovare
- Managementul rețelelor ecologice
- Proiecte de investiții în domeniul mediului
- Seminar științific
- Etică și integritate academică
- Practică de specialitate
- Stagiu pentru elaborarea lucrării de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Bucuresti
- MarketingFacultatea de Marketing
- Audit financiar contabilFacultatea de Ştiinţe Economice
- Analize şi strategii economiceFacultatea de Economie Teoretică şi Aplicată
- Contabilitate și informatică de gestiuneFacultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice
- Informatică aplicată în managementFacultatea de Informatică Managerială
- Antreprenoriat și management strategicFacultatea de Management
- Administrarea Afacerilor – cu predare în limba engleză
- Marketing internaţionalFacultatea de Marketing
- MarketingFacultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului
Domeniul agroalimentar şi mediul constituie domenii prioritare ale dezvoltării economiei româneşti. Aderarea la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 şi perspectiva integrării sunt posibile ca urmare a competenţelor distinctive de care beneficiem şi care ne distanţează net de multe ţări europene, unde eforturile au fost orientare spre alte ramuri. Valorile de excepţie ale spaţiului rural reprezintă, pentru România, o mare oportunitate, fiind deţinatorii unor reale bogăţii naturale. Dacă percepţia Uniunii Europene despre România vizează potenţialul ridicat de a răspunde siguranţei alimentare a populaţiei, de a oferi şi extinde valenţele deosebite ale agroturismului şi turismului rural, de a promova mediul, în componenţa sa naturală, economică şi socială, atunci, cu atât mai mult este necesară responsabilizarea noastră de a conştientiza aceste noi posibilităţi şi, de ce nu, de a răspunde provocărilor. De aceea, Facultatea EAM oferă şansa învăţării, a traversării graniţelor cunoaşterii mecanismelor structurilor europene şi a desfăşurării, ulterior, în calitate de manageri întreprinzători, a unor activităţi economice durabile.
Informatii despre Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE)
Înfiinţată prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, din iniţiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei şi Comerţului, sprijinit de un grup de tineri economişti formaţi la universităţi prestigioase din Germania, Franţa şi Anglia, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale a fost prima instituţie de învăţământ economic superior din România.
Încă de la început s-a confruntat cu mari probleme materiale, lipsa unui local propriu şi recunoaştere din partea instituţiilor universitare. În primele două decenii, A.I.S.C.I. s-a subordonat Ministerului Industriei şi Comerţului, perioada în care a depăşit toate obstacolele materiale, precum şi pe cele privind recunoaşterea sa ca instituţie de învăţământ superior: construcţia Palatului Academiei din Piaţa Lascăr Catargiu, astăzi Piaţa Romana (1924-1926); organizarea doctoratului (1921); un corp profesoral format din personalităţi de prestigiu: Anton Davidoglu, Stanislas Cihoski, I. N. Angelescu, Ion Răducanu, Virgil Madgearu, Victor Slăvescu, Constantin Bungetianu, Andrei Rădulescu, Gheorghe Taşcă, Nicolae Iorga (din 1931), Gromoslav Mladenatz s.a.
Modificările aduse în aprilie 1935 la legea privind funcţionarea A.I.S.C.I. au consfinţit trecerea Academiei în subordinea Ministerului Instrucţiunii Publice. Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Legea nr. 299 din 18 august 1947 privind reorganizarea şi transformarea Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale şi a Academiei de Studii Cooperatiste din Bucureşti în Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste, face primul pas în vederea schimbărilor pe care le-a cunoscut fosta Academie Comercială. În perioada comunistă, prin Decretul nr. 175 din 3 august 1948, se realizează reforma învăţământului, Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste fiind transformată in Institutul de Ştiinţe Economice şi Planificare după modelul instituţiilor de învăţământ superior sovietic. Începand cu anul universitar 1967-1968, învăţământul economic din România îşi redescoperă vocaţia europeană, I.S.E.P. este reorganizat şi transformat în Academia de Studii Economice din Bucureşti, denumire care s-a păstrat până astăzi.