Despre program

Programul masteral este adresat persoanelor care doresc să practice sau practică deja activități diplomatice și de negociere într-un mediu internațional sau multicultural. Abordarea curriculară este interdisciplinară, din perspectiva științelor politice, și presupune cunoștințe de bază în cel puțin una dintre specializările: Științe Politice, Sociologie, Administrație Publică, Administrație europeană, Relații internaționale și integrare europeană, Drept, Drept european, Comunicare și relații publice, Psihologie, Filosofie.

Misiunea principală a acestui program de masterat este de a forma specialiști calificați în domeniul relațiilor externe, segment de pe piața muncii aflat în continuă expansiune și diversificare. Atât prin calitatea planului de învățământ, cât și prin pregătirea profesională și academică a corpului profesoral, Masteratul în „Diplomație și negocieri” are capacitatea de a oferi studenților săi competențele necesare pentru a face față exigențelor unei cariere ce necesită o solidă bază teoretică în domeniul relațiilor internaționale și abilități profesionale specifice (capacitate de sinteză și analiză, comunicare scrisă și verbală, inclusiv în limbi străine, negociere, creativitate, etc.). Aceste competențe le pot aplica și ȋn cadrul activităților desfășurate de Institutul de Diplomație Publică, institut dezvoltat ȋn cadrul SNSPA.

La absolvire, masteranzii au numeroase opțiuni:

  • Corpul Diplomatic și Consular al României, în administrația publică centrală și locală sau chiar în cadrul organizațiilor internaționale la care România este parte (Organizația Națiunilor Unite cu diversele ei agenții, Uniunea Europeană, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Consiliul Europei, Banca Mondială, etc.).
  • Centre de reflecție / think-tank-uri din țară și din străinătate, mass media specializată, departamente de analiză și cercetare în companii internaționale, firme de consultanță;
  • organizații non-guvernamentale, asociații și fundații internaționale.

Masteranzii pot opta și pentru realizarea unor stagii plătite de internship în cadrul acelorași organizații internaționale (diverse agenții și structuri ale ONU la Geneva, Viena, New York, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European, Serviciul European de Acțiune Externă la Bruxelles sau în cele peste 130 de delegații ale Uniunii Europene din toată lumea, la sediul central al NATO sau Adunarea Parlamentară a NATO, Consiliul Europei, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Banca Mondială, Uniunea Africană, ș.a.). Obținerea unei astfel de experiențe practice la nivel internațional va constitui un avantaj considerabil pentru orice viitoare carieră în domeniul relațiilor externe, diplomației și negocierilor sau care necesită adaptabilitate în medii multiculturale.

Domeniu de licenta/master
Ştiinţe politice
Specializare
Ştiinţe politice
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Drept internațional public
  • Teoria Relațiilor Internaționale
  • Analiză de politică externă
  • Politica Externă a României
  • Structuri și centre de putere
  • Migrații internaționale
  • Introducere în managemntul organizațiilor
  • Limbajul diplomației I: Retorică
  • Abordări conceptuale în relațiile internaționale
  • Istoria relațiilor internaționale
  • Negocieri internaționale
  • Diplomație: teorie și practică
  • Studii de securitate
  • Limbi străine pentru diplomație
  • Instituții ale Uniunii Europene
  • Instituții și procese de securitate internațională
  • Analiză de conflict și modele de soluționare a conflictelor
  • Dreptul Uniunii Europene
  • Practică
  • Metode și tehnici de elaborare a lucrării de absolvire

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti

Departamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) este domeniul fondator al Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative. DRIIE a fost gândit în aşa fel încât sa asigure o strânsă legătură între pregătirea teoretică și practica executată în sfera politicii externe, de securitate sau apărare, dezvoltând soluții capabile să realizeze conexiunea dintre zona academică și cea de expertiză. DRIIE organizează programe masterale în domeniul relațiilor internaționale, diplomației, studiilor de securitate și studiilor europene, care permit angajarea în domenii diverse, în spațiul public, dar și în cel privat.

Corpul profesoral al DRIIE este format din cadre didactice cu o îndelungată expertiză în domeniul relațiilor externe, diplomație, instituții de securitate națională, organizații nonguvernamentale internaționale, reputați practicieni sau personalități ale vieții publice românești și europene.

Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, Sector 1, București

Informatii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)

Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc. În cele peste două decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesioniști capabili să contribuie, prin cunoștinţele lor, la elaborarea și gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea și conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare și de construire a imaginii de ţară sau de firmă.

SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior, de cercetare știinţifică și de pregătire academică și profesională de înalt nivel naţional și internaţional, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.

SNSPA formează și dezvoltă competențe profesionale în știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale și internaţionale, în spiritul valorilor și principiilor democratice.

Ca răspuns la o necesitate socială apărută în România după 1989, SNSPA a fost fondată sub forma unui program postuniversitar, după modelul școlilor de guvernare din Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA. Iniţiativa organizării sale a pornit de la cerinţele situaţiei cu care se confrunta România la începutul anilor ‘90 în privinţa formării/perfecţionării specialiștilor în știinţele administrative și politice, de la necesitatea creării resurselor de expertiză în aceste domenii, a pregătirii unor specialiști pentru domeniul public, în condiţiile reformei și ale strategiei de integrare în structurile europene și euro-atlantice.

SNSPA se distinge prin angajamentul pe care îl manifestă pentru educaţie cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. SNSPA oferă numeroase programe de studii, la toate ciclurile și formele de pregătire universitară, acreditate sau autorizate, întreaga structură a programelor de studii fiind compatibilizată cu programul Bologna.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Str. Povernei, nr. 6, sector 1, București
Informații de acreditare și contact pentru Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer