Științe Chimice în Educație Continuă
Despre program
Programul de master SciEd este conceput în sistemul creditelor de studiu transferabile și a fost elaborat de către Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (Catedra de Chimie Anorganică) și Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Programul propus are ca obiectiv general abilitarea și perfecționarea profesorilor-absolvenți din serii diferite, cu sau fără experiență didactică. Prin cursurile propuse (care includ și activități practice – seminarii, lucrări de documentare, laboratoare) se asigură instruirea fundamental-aplicativă de specialitate, dar și didactică. Caracterul interdisciplinar al pregătirii impune pe de o parte o integrare multidisciplinara a cunoștințelor din domeniul științelor chimice dar și a disciplinelor psihopedagogice.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe politice
Ştiinţe politice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Consiliere școlară și dezvoltarea cariereiFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Mass-media şi comunicarea în sportFacultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Managementul formării continue în învățământul agronomicFacultatea de Management
- Comunicare si relatii publiceFacultatea de Ştiinţele Comunicării
- PedagogieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Științe PoliticeFacultatea de Ştiinţe Politice
- Administraţie Publică (IFR)Facultatea de Științe Juridice și Administrative
- Studii europene și relații internaționaleFacultatea de Filosofie
- Comunicare internaţională şi diplomaţie publicăFacultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor își are radăcinile înca din anul 1867, în fosta Școală de Poduri, Șosele și Mine când s-au introdus cursuri de Chimie predate de către profesorul Emanuel Bacaloglu. De altfel, facultatea este amplasată în ansamblul de clădiri situate în strada Polizu și începute în 1886 (Corpul A); Aici, academicianul Alfons Saligny a condus laboratoarele de Chimie între 1886 și 1903, fiind urmat de Grigore Pfeiffer. În perioada dintre cele doua razboaie mondiale au fost angajați tinerii Emilian Bratu, Costin Nenitescu, Șerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiți, academicieni, fondatori de școală.
În mod firesc, facultatea s-a dezvoltat apărând noi specializări, laboratoare și centre de cercetare ce corespund dezvoltării științifice și tehnologice. Actualmente, facultatea formează ingineri (patru ani) în specializări foarte diverse din industria chimica. Cursurilor de ingineri li se adaugă cursuri de studii aprofundate, școli academice postuniversitare etc. La fiecare doi ani facultatea coordonează „Conferința Națională de Chimie și Inginerie Chimică" și este o prezență activa în publicațiile științifice naționale sau străine.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.