Dezvoltare regională și managementul proiectelor europene (interdisciplinar cu domeniile: Geografie, Științe Administrative)

Despre program

Program de masterat în curs de acreditare. Masterat profesional Programul de masterat Dezvoltare Regională are ca misiune specializarea absolvenţilor de învăţământ superior în domeniul dezvoltării regionale, prin însuşirea de cunoştinte teoretice solide şi dezvoltarea de abilităţi practice şi de cercetare, care să le asigure accesul ca profesionişti pe piaţa muncii în mediul european concurenţial actual. Motivaţia formării tinerilor absolvenţi în acest domeniu este generată de cerinţele impuse de implementarea unor politici de dezvoltare regională care să vizeze reducerea disparităţilor dintre diferitele regiuni ale ţării, dar şi dintre România şi celelalte state membre. Acest lucru presupune atât formarea de specialişti în domeniul implementării de politici regionale, cât şi o instruire deosebită în managementul fondurilor comunitare, implementarea de proiecte de dezvoltare şi analiza impactului acestora asupra dezvoltării socio-economice. COMPETENȚE OBȚINUTE • scriere și management de proiecte cu finanțare europeană; • evaluarea politicilor de amenajare și planificare teritorială; • expertiză în domeniul administrației regionale; • concepere, implementare, analiză și evaluare a politicilor de dezvoltare regională. OPORTUNITĂȚI PE PIAȚA MUNCII • administrația locală și regională; • evaluarea politicilor de amenajare și planificare teritorială; • organisme de implementare și autorități de management a fondurilor structurale; • în sectorul nonguvernamental și grupuri de experți. De ce să optezi pentru Dezvoltare regională? • Pentru că Uniunea Europeană deţine o politică de dezvoltare regională, iar micşorarea diferenţelor de dezvoltare dintre regiuni reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeană; • Pentru a deveni un specialist în managementul fondurilor comunitare şi implementarea de proiecte de dezvoltare, în contextul în care Uniunea Europeană pune la dispoziţie numeroase fonduri europene cu scopul de a sprijini regiunile mai puţin dezvoltate din România.

Domeniu de licenta/master
Ştiinţe administrative
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Autorizat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Iasi

Centrul de Studii Europene

Centrul de Studii Europene (CSE) a fost inființat in anul 2000, prin programul UE - Phare Romania (RO - 9706-01-02), ca departament inter-facultăți. În anul 2017 CSE a fost afiliat Facultatii de Drept ca departament interdisciplinar (economie, drept, istorie, științe politice și administrative, geografie, altele) pentru organizarea de programe de educație, cercetare, formare profesională, documentare/informare in domenii asociate studiilor europene și dezvoltării regionale, in colaborare cu celelalte facultăți ale universității.

Centrul de Studii Europene promoveaza dimensiunea europeana a educatiei și formarii profesionale, dezvolta cercetarea in domeniul studiilor europene, contribuie la o mai buna cunoaștere și intelegere a procesului de integrare europeana si a exigentelor de participare a Romaniei la acest proces din perspectiva multi si interdisciplinara.

Prioritatile strategice ale CSE sunt:

  • initierea și dezvoltarea educatiei si formarii profesionale in domeniul studiilor europene și al strategiilor/politicilor de dezvoltare regionala;
  • extinderea și consolidarea disciplinelor de studii europene in institutiile de educatie secundara și universitara;
  • dezvoltarea cercetarii știintifice in domeniul integrarii europene cu focalizare pe extinderea UE catre tarile central și est europene și ameliorarea perspectivelor de integrare prin dezvoltare regionala;
  • dezvoltarea de parteneriate europene in domeniul educatiei si cercetarii, in cadrul programelor ERASMUS, ERASMUS MUNDUS, JEAN MONNET, FP7, ESPON, altele;
  • promovarea mobilitatilor educationale si de cercetare pentru specialisti si studenti;
  • facilitarea și promovarea informarii publicului larg in diferite domenii de interes;
  • furnizarea de sprijin profesional pentru elaborarea și managementul proiectelor de dezvoltare regionala.
Bulevardul Carol I, Nr.19, 700507, Iaşi, România

Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.

Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.

Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.

Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iaşi, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer